Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua blocuri au fost debransate de la reteaua de apa

Zeci de apartamente din doua blocuri, unul din cartierul Obor, iar altul din Vidin, au fost debransate de la reteaua de furnizare a apei reci din cauza datoriilor acumulate de locatari. In cursul zilei de ieri, regia locala de apa-canal a debransat doua asociatii de la retea si le-a montat in apropiere cismele al caror consum de apa este contorizat. Este vorba despre AP 509 din cartierul Obor si AP 206 din Vidin. Masura debransarii a stirnit nemultumirea locatarilor din ambele blocuri si au iesit in fata imobilelor linga cismele incercind sa stabileasca ce este de facut pentru a depasi situatia critica in care se aflau. De mentionat este ca la asociatia din Obor masura debransarii a fost anulata la doar citeva ore de la aplicare in conditiile in care conducerea acesteia a reusit sa rezolve problema in urma negocierilor cu regia locala de apa-canal. Astfel, dupa debransarile de ieri, in municipiu numarul blocurilor care nu mai primesc apa rece prin reteaua proprie se ridica la 2: blocul 5 din Vidin si celebrul bloc G 13 cunoscut ca blocul Nato din cartierul Hipodrom.
"Problemele la noi la asociatie sint din cauza a doar doua apartamente care au datorii mari. Unul dintre apartamente este proprietatea municipalitatii si are datorii vechi de circa 200 milioane de lei vechi, iar celalalt este al unui proprietar care e plecat de mai multa vreme in strainatate si are datorii de circa 90 de milioane de lei vechi. Nu este normal ca alte 58 de apartamente sa sufere din cauza ca doi restantieri nu si-au achitat intretinerea. Da' sint batrini care locuiesc aici sau persoane care se deplaseaza cu dificultate, cum o sa-si aduca ei apa in casa?", se intrebau revoltati o parte dintre locatarii blocului N1 din Obor. De asemenea, oamenii au spus ca acelasi gen de probleme l-au avut si in vara cind le-a mai fost o data intrerupta apa rece. La citeva ore de la montarea cismelei, conducerea RA "Apa" a dispus reluarea furnizarii apei reci prin reteaua blocului.
Potrivit datelor prezentate de RA "Apa", AP 509 din Obor care administreaza proprietatile comune ale celor 60 de familii din blocul N1, avea la finele lunii trecute un debit total de 64.694,55 lei, din care jumatate penalitati calculate ca urmare a neachitarii la scadenta a facturilor. Pentru blocul 5 din Vidin administrat de AP 206 soldul la aceeasi data era de 38.113,72 lei din care 19.502,1 lei datoria de baza la care se adauga 18.611,62 lei penalitati. Potrivit statisticii RA "Apa" de la finele lunii trecute, ambele asociatii erau cu platile la nivelul anului 2004, asociatia din Vidin la luna septembrie, iar cea din Obor la luna iunie. Aceeasi statistica indica faptul ca asociatiile de proprietari din municipiu inregistrau un sold cumulat de 5.95 milioane de lei la care se adauga penalitati de 4,91 milioane de lei, de unde rezulta o datorie totala de 10,8 milioane de lei.
Categorie articol: 

Comentarii