Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua barje in deriva au avariat usor o nava rapida si un doc din Tulcea

Doua barje smulse din ancora au avariat, duminica, la Tulcea, o geamandura, docul Marinei Militare si o nava rapida, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit sefului Capitaniei Zonale Tulcea, Dan Iulian Ichim, barjele apartin SC IRCH Tulcea, fiind operate de SC Geoship Trans SRL Braila, iar duminca dimineata s-au desprins din ancora, plutind in deriva peste patru kilometri, in zona cotului Dunarii si a portului Tulcea.
Reprezentantul Capitaniei a mai spus ca in timpul plutirii in deriva, ambarcatiunile au avariat instalatia de semnalizare luminoasa a unei geamanduri si s-au oprit linga docul Marinei Militare, unde au produs alte pagube.
In urma incidentului nu au rezultat victime.
Conform evaluarilor, docul prezinta zgirieturi si a fost usor deplasat de pe pozitie, in timp ce nava rapida "Polesie", de linga doc, s-a ales cu vopseaua zgiriiata in prova, pe o lungime de circa trei metri.
In cele din urma, barjele au fost ancorate in siguranta. "Evenimentul s-a produs pe fondul desprinderii ancorei, in conditiile unei cresteri a nivelului Dunarii de peste 50 de centimetri, in intervalul 23 decembrie - 08 ianuarie", se arata intr-un comunicat al Capitaniei Zonale Tulcea.
Capitania portului Tulcea efectueaza cercetari pentru a stabili cine se face responsabil de producerea evenimentului privind nesupravegherea barjelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii