Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua adolescente au nevoie de ajutor financiar

Pentru Madalina si Alina, vacanta nu inseamna decit drumuri la medici, controale medicale si grija zilei de miine.
Alinei, care este eleva in clasa aVII-a, i s-a descoperit, imediat dupa nastere, o "scolioza dorsolombara esentiala usoara". Data fiind gravitatea afectiunii, mama ei s-a vazut nevoita sa renunte la locul de munca, pentru a o ingriji. In decembrie, anul trecut, pe cind era internata la Spitalul Militar din capitala pentru investigatii si tratament, a fost diagnosticata si cu "suspiciune boala Schoermann".
Profesorul sub a carui ingrijire s-a aflat Alina i-a recomandat folosirea unui corset toraco-lombar (Lyonnaise), pentru stabilizarea coloanei.
Rodica Bratu, mama fetelor, ne-a povestit ca este inscrisa pe lista de asteptare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila, pentru a i se deconta o parte din contravaloarea corsetului, dar nu dispune de suma pe care trebuie sa o achite, adica 10.500.000 lei vechi: "Fetele primesc pensie de urmas de la tatal lor, care a decedat in 1993, si alocatiile. Lunar, ne intra in casa 2.650.000 lei, cu care abia ne descurcam. Luni (10 iulie - n.red.) trebuie sa ajung cu Alina la Bucuresti, la Clinica Dorobanti, unde medicii vor decide daca o vor opera la coloana sau nu. Nu am bani pentru transport si nici nu stiu unde sa ma mai imprumut."
Disperarea femeii este cu atit mai mare cu cit si Madalina (16 ani) are si ea probleme de sanatate: infectie de tract urinar cu bacil coli, gastrita cu Heliobacter pylori, spasmofilie, hiperergie PPD si gusa pe fond de carenta de iod.
Ajunsa la capatul puterilor, mama fetelor spune ca nu mai poate face fata acestor lovituri date de viata: "Ma las pe mine la o parte, numai sa le fie lor bine. Alina trebuia sa inceapa sa poarte corsetul inca de anul trecut. Dar de unde atitia bani? Am aflat ca mai exista o firma in Galati, de unde as putea cumpara corsetul. Dar si aici, suma este prea mare, pentru noi: 10.000.000, din care trebuie sa achit, in avans, 4.500.000 lei. Nu am de unde sa string atitia bani", ne-a spus femeia, cu lacrimi in ochi.
Ea spera ca, printre cititorii cotidianului nostru, se vor gasi oameni de bine care, citind despre necazurile sale, o vor ajuta sa stringa banii necesari pentru rezolvarea problemelor celor doua fiice ale sale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii