Mergi la conţinutul principal

A doua şansă la Bacalaureat. Aproape 300 de absolvenţi au susţinut examenul scris la Română

• din cei 353 de candidaţi înscrişi la proba scrisă la limba română, doar 298 s-au prezentat, ieri, în cele două centre de examinare din Brăila • următorul examen scris va avea loc miercuri, la proba obligatorie a profilului

 

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din 2018 a debutat, luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română, reprezentând o a doua şansă pentru cei care nu au reuşit să promoveze din prima, ori nu s-au prezentat la examen din varii motive. Pentru proba de ieri s-au înscris 353 de elevi brăileni, dintre care doar 298 s-au prezentat la examen şi tot atâtea lucrări au plecat spre centrul zonal de evaluare. Nu au fost înregistrate incidente în niciunul dintre cele două centre de examinare din municipiu, Liceul Teoretic “Panait Cerna” şi Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”.

Următoarea probă scrisă se va desfăşura miercuri, la disciplina obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Joi, va avea loc proba scrisă la o disciplină aleasă de candidaţi, în funcţie de profilul absolvit. Noutatea acestei sesiuni o reprezintă faptul că examenele pentru competenţele lingvistice şi digitale se vor susţine ulterior celor scrise amintite mai sus, în perioada 24-31 august. La Brăila, toate cele trei probe pentru competenţe se vor susţine la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, deoarece nu sunt foarte mulţi candidaţi înscrişi, iar evaluarea lor se poate face într-un singur centru de examinare.

Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, până în ora 12.00, urmând apoi ca până la ora 16.00, cei care consideră că au fost nedreptăţiţi de profesorii corectori să depună contestaţii la centrele de examen.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

La nivel naţional, 45.052 de candidaţi s-au înscris pentru această sesiune. “Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din promoţiile anterioare”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru a fi declarat promovat, absolventul trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să obţină minim nota 5 la fiecare probă scrisă şi să aibă media cel puţin 6, la probele scrise.

“Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 20-23 august, între orele 8:00-16:00, iar vineri, 24 august, între orele 8:00-14:00”, se mai menţionează în comunicatul MEN.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro