Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două spectacole interesante în ziua a VII-a de festival la Teatrul “Maria Filotti”

Joi, 19 septembrie, la Festivalul Internaţional “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila” sunt programate două  spectacole interesante: “CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU” de Horia Gârbea, o producţie a Teatrului Vasil Drumev din Shumen, în regia lui Lucian Sabados şi scenografia lui Gheorghe Mosorescu şi “ANIVERSAREA” de JEROIEN VAN DEN BURG, regia Erwin Şimşenshon, un spectacol prezentat de TEATRUL MIHAI EMINESCU din  BOTOŞANI

 

În ziua a VII-a de festival, de la ora 18,00 , la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti se joacă piesa “CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU” de Horia Gârbea, regia Lucian Sabados, spectacol prezentat de TEATRUL VASILI DRUMEV din SHUMEN , Bulgaria.

O fabulă modernă, cu “eroi”( de fapt...antieroi) care ne sunt oarecum familiari; o poveste la limită, pe undeva incredibilă; situaţii aparent excepţionale, suspans, mult umor extrem de muşcător.

Spectacolul se vrea un semnal de alarmă cu privire la manipularea noastră, cea de toate zilele, executată de către cei “aleşi”- culmea, tot de către noi.

O morală ce ne priveşte pe fiecare dintre noi.

Regia: LUCIAN SABADOS

Scenografia: GHEORGHE MOSORESCU

Distribuţia: NIKOLA ŞOPOV, YANISLAVA LINKOVA, ALEXANDRA MIHAJLOVA, VALENTIN CHENKOV, KRISTINA KONSTANTINOVA.

 

 

De la ora 20,00, la Sala Bujor Macrin (Studio se joacă “ANIVERSAREA” de JEROIEN VAN DEN BURG, regia Erwin Şimşenshon, un spectacol prezentat de TEATRUL MIHAI EMINESCU din  BOTOŞANI .

“Aniversarea” este un text olandez contemporan, dramaturgul – Jeroen Van Den Berg - fiind regizor “la bază”, profesor de regie şi dramaturg de succes. Povestea este extrem de dură, foarte vie, foarte actuală, iar textul “vorbeşte” pe limba noastră, limba de astăzi, este o poveste de viaţă puternică. E o poveste care va emoţiona cu siguranţă, este o comedie “dark”, sau, o dramă cu momente comice. Se vorbeşte în spectacol despre o familie complet disfuncţională, care trăieşte în minciună, în ipocrizie, trăieşte acoperită de prefăcătorie. Aniversarea unei zile de naştere crează cadrul destrămării acestei ipocrizii şi revelarea adevăratei disfuncţionalităţi din interiorul familiei. O disfuncţionalitate care, din nefericire, se regăseşte şi în viaţa multor familii din jurul nostru”, apreciază Erwin Şimşenshon

Regia artistică: Erwin Şimşensohn; scenografia: Iuliana Gherghescu.

Distribuţia:

Mama- Daniela Bucătaru

Tata -Sorin Ciofu

Esther -Alexandra Vicol

Jurgen -Răzvan Amitroaei

Thea -Gina Pătraşcu.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii