Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două spectacole de excepţie, în weekend, la Teatrul “Maria Filotti”

• sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18.00, se va juca piesa “Bărbaţi , Femei şi viaţa dintre ei” • duminică, 3 decembrie, sunteţi invitaţi să revedeţi piesa “Dacă ăla e cu aia, ai' a lui cu cine-o fi?”, iar contravaloarea biletelor va fi redirecţionată către Fundaţia “Cartea Călătoare”

 

Teatrul Maria Filotti vă invită sâmbătă , 2 decembrie , de la ora 18.00 , la Sala Mare, să revedeţi spectacolul “BĂRBAŢI , FEMEI ŞI VIAŢA DINTRE EI”, patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, un spectacol coupe ce conţine patru dintre cele mai importante şi celebre piese scurte ale lui Cehov: CALHAS (CÂNTECUL LEBEDEI), URSUL, JUBILEUL şi CERERE ÎN CĂSĂTORIE, în direcţia de scenă a binecunoscutului regizor Victor Ioan Frunză.

Piesa “Calhas” (Cântec de lebădă), o adaptare după nuvela “Calhas”, este un omagiu sublim adus artei teatrale şi actorului, este povestea artistului care nu trăieşte împlinirea decât prin arta sa, jertfind totul pentru creaţie.

“Ursul”, farsă într-un act, scrisă în 1888, este o recunoaştere a poveştii clasice, o poveste despre triumful iubirii indiferent de vârstă şi context social, despre pasiunea născută în inimile a două personaje care au mai iubit, dar n-au cunoscut iubirea.

“Cerere în casatorie” ne dezvăluie spectrul singurătăţii, o analiză subtilă a celor singuri, cei care nu şi-au descoperit partenerul de viaţă, oameni care nu-şi mai găsesc locul şi echilibrul în această lume. Singura lor dorinţă este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica emoţional într-o relaţie, însă obstacol în calea fericirii lor este chiar felul lor de a fi.

“Jubileul” ne relevă relaţia dintre cei care deţin puterea şi cei lipsiţi de ea, o schiţă cehoviană despre oamenii mărunţi care duc lumea pe umerii lor şi suferă nedreptăţi fără să protesteze, o pagină tragi comică despre birocraţia acerbă dintr-un mic colţ al Imperiului rus.

Distribuţia: Alin Florea, Ramona Gîngă, Corina Moise, Valentin Terente, Adrian Ştefan. La pian - profesor Adriana Burcă, Dramaturgia - Adrian Nicolae, Muzica – Tibor Cari, Scenografia – George Mosorescu, Direcţia de scenă - Victor Ioan Frunză.

Duminică, 3 decembrie, ora 18.00, la Sala Studio, Teatrul “Maria Filotti” prezintă spectacolul “DACĂ ĂLA E CU AIA, AI' A LUI CU CINE O FI?” de Mimi Brănescu, regia Radu Nichifor, o comedie despre dragoste, foarte actuală, cu un text incitant.

Distribuţie: Ramona Gîngă, Narcisa Novac, Corina Borş, Alexandru Marin şi Valentin Terente.

“Titlurile lui Brănescu sunt mereu provocatoare, iar textul este interesant. Pe Brănescu nu prea ştii în ce categorie să-l încadrezi. Are nişte jucării care te fac să plângi, în piesele lui strecoară aşa, printre hohote de râs, nişte lucruri profunde. Are roluri feminine impecabile. Acest text este tot o poveste de dragoste, extrem de actuală, iar pentru mine a fost extraordinar să mă bucur de entuziasmul tinerilor actori. Narcisa Novac, o actriţă care cred că va face un salt foarte mare, este o actriţă foarte specială, Corina Borş, care a reuşit un rol diferit faţă de ceea ce a realizat ea până acum, iar Alex Marin este un actor cu totul special. Mi-a făcut mare plăcere să mă reîntâlnesc la lucru cu Ramona Gîngă pentru că nu am mai lucrat de mult cu ea, o actriţă cu mare generozitate, şi Valentin Terente, un personaj care e un înger ce explică la final tot ce se întâmplă”, a precizat la premiera spectacolului regizorul Radu Nichifor.

Contravaloarea biletelor va fi redirecţionată către Fundaţia “Cartea Călătoare”, care susţine integrarea în societate a persoanelor cu deficienţe de vedere prin facilitarea accesului la informaţie, educaţie şi angajare.
Categorie articol: 

Comentarii