Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două persoane au fost reţinute în Bosnia în legătură cu atacul asupra Ambasadei SUA

Un bărbat înarmat cu un Kalaşnikov a deschis focul, vineri, timp de jumătate de oră, în faţa Ambasadei SUA de la Sarajevo. Un gardian de la ambasadă a fost rănit, iar preşedintele ţării a declarat că a fost vorba despre un "atac terorist".
Atacatorul a fost rănit şi arestat, iar autorităţile bosniace l-au identificat ca fiind un musulman ultraconservator, în vârstă de 23 de ani, din Serbia vecină.
Doi suspecţi au fost reţinuţi în nord-estul Bosniei, potrivit procurorului general al ţării, iar poliţia ia în considerare arestarea lor.
Satul unde au fost reţinuţi cei doi bărbaţi găzduieşte o amplă comunitate de islamişti radicali, wahhabiţi. Bărbatul implicat în atacul de la ambasadă, care cândva a locuit în satul respectiv, l-a vizitat cu două zile înainte de atac.
La rândul lor, autorităţile sârbe au întreprins sâmbătă în zori raiduri în trei localităţi cu puternice comunităţi musulmane, inclusiv la Novi Pazar, unde avea în prezent domiciliul suspectul. Poliţia sârbă a interogat 17 persoane, pe care le-a eliberat ulterior, şi a confiscat aparatură electronică.
Categorie articol: 

Comentarii