Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două noi grădiniţe din municipiu vor avea sistem de supraveghere video

• este vorba despre Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 32

 

Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 32 vor avea sisteme de supraveghere video şi alarmă. Montarea acestora se ridică la aproximativ 13.000 lei, bani ce vor fi asiguraţi din bugetul municipalităţii, conform unor proiecte de hotărâre aprobate în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local Municipal. Astfel, la Grădiniţa nr. 6, de pe str. Radu S. Campiniu nr. 36, montarea sistemului de alarmă va costa 4.110,26 lei cu TVA, iar montarea sistemului de supraveghere video ajunge la 2.360,96 lei cu TVA. În ceea ce priveşte Grădiniţa nr. 32, de pe B-dul AI. I. Cuza nr. 86, valoarea proiectului pentru sistemul de alarmă este de 3.698,52 lei, în timp ce pentru sistemul video s-au alocat 2.360,96 lei. Precizăm că la Grădiniţa nr. 6 merg 69 de preşcolari, iar la Grădiniţa nr. 32 sunt 83 de copii.

Potrivit raportului de specialitate, montarea acestor sisteme de siguranţă sunt recomandate de legislaţia în domeniul siguranţei în şcoli şi sunt necesare pentru obţinerea autorizaţiei privind securitatea la incendiu. Termenul de realizare a lucrărilor este de 60 zile.

Intoducerea sistemelor de supraveghere video în unităţile de învăţământ poate deveni obligatorie, conform unui proiect de lege depus vara aceasta în Parlament. Potrivit iniţiativei, toate unităţile în care se oferă servicii de educaţie timpurie şi funcţionează în regim de creşă, unitate antepreşcolară şi preşcolară din mediul privat sau de stat au obligaţia dotării incintei şi sălilor de clasă cu camere de supraveghere video şi audio. Iniţiatorii proiectului de lege susţin că această măsură este cea mai sigură şi mai simplă pentru asigurarea securităţii elevilor şi copiilor, dar şi a cadrelor didactice.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii