Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două minivacanţe pentru bugetari, de Crăciun şi Revelion

• salariaţii vor sta acasă în Ajunul Crăciunului, astăzi, pe 24 decembrie, şi în Ajunul Anului Nou, pe 31 decembrie, bucurându-se astfel de două minivacanţe de câte cinci zile fiecare

 

Anul 2018 se încheie cu multe zile libere pentru bugetari! Guvernul a decis ca angajaţii de la stat să se bucure de două minivacanţe de câte cinci zile fiecare, de Crăciun şi Revelion. Zilele de 24 decembrie şi 31 decembrie au fost declarate zi libere nelucrătoare, acestea urmând să fie recuperate prin prelungirea programului de lucru pe parcursul lunii ianuarie. Astfel, bugetarii vor avea liber în perioada 22-26 decembrie 2018, respectiv 29 ianuarie 2018 – 2 ianuarie 2019.

Pentru salariaţii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, cum ar fi unităţile sanitare sau cele de alimentaţie publică, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Vacanţă de trei săptămâni şi pentru elevi

Vineri, 21 decembrie, a fost ultima zi de cursuri pentru elevii de la toate ciclurile de învăţământ, aceştia urmând să intre în mult aşteptata vacanţă de iarnă. Elevii vor fi liberi trei săptămâni, până pe 14 ianuarie 2019. Însă după pauza de sărbători nu vor avea prea multe zile de cursuri pentru că pe 2 februarie 2019 intră într-o nouă vacanţă, cea intersemestrială, urmând să se întoarcă apoi în bănci pe 11 februarie 2019.
Categorie articol: 

Comentarii