Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două mii de brăileni sunt aşteptaţi să-şi ridice ajutoarele alimentare

Beneficiarii ajutoarelor alimentare din fondul de rezervă al Uniunii Europene mai au la dispoziţie doar câteva zile să intre în posesia celor 36,15 kg de produse cuvenite prin Legea nr.600/2009. Potrivit oficialilor, cele două centre de distribuire se vor închide în jurul zilei de 20 noiembrie, după care se trece la redistribuirea pachetelor în rândul altor persoane defavorizate din municipiu sau judeţ. "Aşa cum mă aşteptam că o să se întâmple, prezenţa la cele două centre de distribuire s-a redus semnificativ (...) Am discutat cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială să rămânem undeva până spre 15-20 noiembrie, după care să luăm măsuri de redistribuire a acestor alimente. Pentru e păcat să rămână acolo", a declarat primarul Aurel Simionescu.
Astfel, din 9 septembrie şi până în prezent, 9.025 de beneficiari şi-au ridicat ajutoarele, dar mai sunt aşteptaţi încă circa 2.000. Conform informaţiilor furnizate de către şeful Direcţiei de Asistenţă Socială, Nicoleta Oancea, de la Grupul şcolar "Constantin Brâncoveanu" (Progresul) şi-au ridicat produsele alimentare 4.265 de persoane, din totalul de 5.074 de beneficiari. În această categorie se regăsesc pensionari ai sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sunt sub 400 lei/lună şi familiile sau persoanele singure beneficiare de venit minim garantat. La centrul de distribuire de la Colegiul C.D. Neniţescu (Chimie) din total de 6.018 de beneficiari s-au prezentat 4.760, din categoria persoanelor cu handicap grav şi accentuat, dar şi a şomerilor indemnizabili sau neindemnizabili.
Amintim că, potrivit legii, persoanele cu venituri mici trebuie să primească prin intermediul acestui program câte nouă produse alimentare de la Uniunea Europeană, cu titlul de ajutoare. Acestora le revin mai exact câte 16 kg de făină/pers, 9 kg mălai, 2 pungi/0.400 g de paste făinoase, 5 litri ulei, 1 cutie roşii în suc propriu, 3 cutii de zacuscă, 3 conserve carne porc, 1 cutie miere şi 2 kg zahăr.

 
Categorie articol: 

Comentarii