Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două maşini de lux, un Audi A4 şi un BMW, incendiate într-o singură noapte

dacă în cazul autoturismului BMW s-a stabilit că a fost vorba despre un scurtcircuit, la Audi se pare că focul a fost pus intenţionat • s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere

 

Maşini în flăcări pe două străzi din municipiu. În noaptea de 4 spre 5 august, două autoturisme, un Audi A4 şi un BMW, au luat foc. S-a stabilit că în cazul primei maşini, Audi, care se afla parcată pe strada Comunarzi din cartierul Radu Negru, focul ar fi fost provocat. La BMW a fost vorba despre un scurtcircuit.

În noaptea respectivă,  în jurul orei 03.30, o femeie a anunţat că a văzut, în apropierea blocului său, un autoturism în flăcări. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru a efectua cercetări, iar pompierii au intervenit şi au stins incendiul. S-a stabilit că proprietara maşinii este o femeie de 39 de ani. Din primele date, se pare că, cel mai probabil, focul a fost provocat, fiind folosite anumite substanţe. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere, fiind vorba despre un dosar cu autor necunoscut (A.N.). Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cine şi de ce a dat foc maşinii. Este posibil să fi fost vorba despre vreo răzbunare, însă numai după terminarea anchetei şi identificarea vreunui suspect se va stabili exact.

Culmea, în aceeaşi noaptea, în jurul orei 01.00, şi un autoturism marca BMW a luat foc, acesta fiind parcat pe strada Caraiman, cartier Viziru. S-a dat startul anchetei şi în acest caz, pompierii stabilind însă că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Proprietara autoturismului BMW este tot o femeie, în vârstă de 30 de ani. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă.

Incidentele de mai sus ne-au fost sesizate abia zilele trecute, de o cititoare a cotidianului, care ne-a pus la dispoziţie şi fotografii cu cele două autoturisme distruse de flăcări. Reclamanta I. B. întreba de ce nu s-au făcut publice aceste evenimente. “Poliţia nu s-a «lăudat» cu nimic faţă de incendierea a două maşini la Ciocârlia şi pe Buzăului. Asta la începutul lunii august. Se încearcă muşamalizarea? Se pare că au legătură cu un şef din poliţia Brăila. «Nimeni» nu a văzut, nu a stins incendiile provocate, nici poliţia, nici pompierii, nu au dat «comunicate». Să aducem nişte elemente «ajutătoare». Fini, naşi cu un ofiţer din poliţia Brăila, «Dinu automobile». Atât deocamdată, poate şi-or aduce aminte de caz! E vorba de noaptea de 4-5 august, când au fost incendiate (se presupune cu sticle de plastic găsite la faţa locului) două automobile de “lux”. Un A 4 şi un BMW. Pe Buzăului şi Ciocârlia. Întrebare: de ce presa, poliţia nu a zis nimic de aceste evenimente!? Cei de pe Buzăului aţi văzut ceva?”.

Putem răspunde, cel puţin la una dintre întrebări: niciun alt cititor nu ne-a mai sesizat până acum în legătură cu aceste evenimente, iar la vremea producerii lor, niciuna dintre instituţiile care au avut reprezentanţi la faţa locului nu a considerat că ar fi un subiect demn de mediatizat.

În urma sesizării de zilele trecute, am solicitat informaţii IPJ, răspunsul inspectoratului regăsindu-se în prima parte a acestui articol.
Categorie articol: 

Comentarii