Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recenzia meciului Dacia Unirea Brăila - Dinamo Bucureşti: Două goluri şi o pasă de gol pentru Dan Nistor

• iar Dinamo Bucureşti a câştigat cu 3-1 partida cu Dacia Unirea şi s-a calificat în optimile Cupei României • Mihai Maxin a marcat pentru Dacia Unirea • ambele formaţii au terminat partida cu un jucător mai puţin • “Danciu, rămâi cu noi”, a fost mesajul afişat de dinamovişti după fiecare gol marcat

 

Dacia Unirea a dat o replică bună în prima repriză mult mai valoroasei sale adversare din şaisprezecimile Cupei României, Dinamo Bucureşti. Cât i-au

ţinut “bateriile”, jucătorii lui Florentin Petre s-a zbătut pentru o evoluţie la înălţimea adversarei. În repriza a doua Dinamo a dominat teritorial, şi-a creat nenumărate ocazii şi a mai înscris o dată. Ambele formaţii au terminat partida cu un jucător mai puţiun: Lu Yuefeng, de la gazde, şi Sorescu, de la oaspeţi, fiind trimişi la cabine mai devreme pentru cumul de cartonaşe galbene.

Meciul nu a început sub cele mai bune auspicii pentru formaţia gazdă pentru că Dinamo, cu un Nistor în zi mare, a intrat decisă să tranşeze partida repede în favoarea sa şi în minutul 6, după un corner executat de Hanca, Nistor a centrat în faţa porţii, iar din 6 metri Ricardo Grigore a trimis mingea, cu capul, la colţul lung şi a deschis scorul. Imediat după ce a marcat Grigore a arătat spre tribună un tricou pe care era inscripţionat mesajul: “Danciu, rămâi cu noi”, un mesaj către fostul manager al clubului, Ionel Dănciulescu, care şi-a prezentat demisia de la Dinamo cu 24 de ore înaintea acestei partide.

Două minute Nistor a sprintat în careul gazdelor şi a trimis mingea la colţul lung aproape de vinclu şi Dinamo conducea cu 2-0.

Pe fondul dominării formaţiei bucureştene, Dacia Unirea a declanşat un contraatac, însă Bebey a fost busculat în careu de Muţiu şi arbitrul de centru a dictat penalty. Cu ceva emoţii, Mihai Maxin a redus din diferenţă: a şutat în stânga lui Muţiu, la rădăcina barei, însă portarul dinamovist a respins mingea în faţă, dar tot Maxin a urmărit-o şi a trimis-o în plasă.

Dacia Unirea a echilibrat jocul şi în minutul 32 a trecut pe lângă egalare: Liviu Gheorghe a executat foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a trecut razant cu transversala porţii oaspeţilor, iar la faza imediat următoare Vitan a şutat plasat, dar Muţiu a reţinut mingea.

În minutul 41 putea fi 3-1 pentru Dinamo însă bucureştenii au oferit spectatorilor ratarea anului: Nistor a driblat tot ce a găsit în cale şi, de la 4 metri, a şutat la poartă, mingea intra în plasă dar de pe linia porţii Subotic a vrut să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, însă a trimis mingea în transversală şi apoi aceasta a ajuns în teren.

La ultima fază a primei reprize, Mihai Popescu şi Sorescu nu au reuşit să-l învingă pe Avram, şi Dinamo conducea cu 2-1 la pauză.

 

Nistor a realizat “dubla”

La patru minute de la reluare Dacia Unirea a fost din la un pas de a egala: Avram a trimis mingea spre Bebey, atacantul formaţiei brăilene a pătruns în careu, iar Mihai Popescu a fost foarte aproape de un autogol, mingea degajată de el a trecut razant cu transversala propriei porţi.

În minutul 57 Subotic i-a pasat lui Nistor, acesta prelungit până la Salomao care,  dintr-o poziţie excelentă, a şutat de la 8 metri, peste transversală, iar în minutul 60 Hanca a fost blocat de Avram.

Chinezul Lu Yuefeng a văzut al doilea cartonaş galben în minutul 68 şi a fost trimis la cabine. Trei minute mai târziu Dinamo a marcat cel de-al treilea gol: Dan Nistor a driblat şi portarul şi a şutat în poarta goală iar bucureştenii conduceau cu 3-1.

În minutul 88 s-a restabilit echilibrul numeric în teren, Deian Sorescu fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Arbitrul Florin Andrei din Târgu Mureş a prelungit repriza cu 3 minute, însă nu s-a mai întâmplat nimic, iar Dinamo Bucureşti a câştigat cu 3-1 şi s-a calificat în optimile Cupei României.

 

Dacia Unirea: R. Avram - Niţă, Merville (min. 67: Moroianu), B. Hamza, Manu - Lu Yuefeng, L. Gheorghe (min. 63: A. Pleşa) - Maxin, Vitan, Ciucureanu – Bebey (min. 79: Crăciun)

Antrenor: Florentin Petre

Dinamo: Muţiu - Delorge, D. Ciobotariu, M. Popescu, Vl. Olteanu - Hanca, R. Grigore - Sorescu, D. Nistor (min. 75: I. Şerban), Salomao (min. 62: Cooper) – Subotic (min. 62: D. Popa)

Antrenor: Claudiu Niculescu.
Categorie articol: 

Comentarii