Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două containere destinate triajului epidemiologic au fost aduse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila

ieri, cele două construcţii modulare de tip container pentru triajul epidemiologic al pacienţilor infectaţi cu virusul Covid 19 au ajuns la spital • managerul unităţii medicale, dr. Delia Râşnoveanu, a spus că acestea sunt necesare pentru că vremea rece impune un triaj în condiţii de încălzire, iar containerele au dotări în interior • vor mai sosi încă trei containere de izolare pentru pacienţii care urmeaza să vină la spital

 

Triajul pacienţilor suspecţi sau infectaţi cu coronavirus se va face în condiţii mai bune la Spitalul Judeţean de Ugenţă Brăia. Ieri, două containere destinate triajului epidemiologic au fost aduse la spital, managerul unităţii medicale spunând că acestea sunt de mare ajutor. Containerele au anumite dotări în interior, spaţiul fiind încălzit şi luminat, astfel că triajul pacienţilor se va face în condiţii optime. Se aşteaptă alte trei containere de izolare pentru pacienţii care urmeaza să vină la spital.

Ieri, când cele două module au ajuns la spital, managerul a stat de vorbă cu jurnaliştii şi a vorbit despre utilitatea acestora. “Da, acestea sunt foarte necesare pentru că vremea rece impune un triaj în condiţii de încălzire. Cortul nu mai făcea faţă şi am apelat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Prefectura Brăila – Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă care ne-au dotat deocamdată cu două containere care vor fi folosite strict pentru triaj. Vor mai sosi încă trei pentru sectoare de izolare pentru pacienţii care urmeaza să vină.  Au dotări în interior, sunt încălzite şi au curent electric, sunt condiţii foarte bune”, a declarat Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila.

Aceste containere vor rămâne în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila şi pe viitor, pentru folosirea în situaţii de urgenţă, după cum a precizat colonel Ignat Ionel, şeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Brăila, din subordinea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS). “Misiunea noastră de astăzi (n.r. - 19 noiembrie) este în sprijinul situaţiei de urgenţă prin asigurarea a două construcţii modulare de tip container pentru triajul epidemiologic al pacienţilor infectaţi cu virusul Covid 19. Cele două containere sunt puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea Brăila, care la rândul lui le va da în folosinţă Spitalului Judeţean Brăila. Acestea sunt în gestiunea ANRSPS şi au fost predate spre folosinţă şi administrare către ISU Brăila. Rămân la ISU Brăila, definitiv, după terminarea pandemiei le vor folosi tot în situaţii de urgenţă, calamităţi naturale, inundaţii, locuinţe pentru sinistraţi. Urmează să mai aducem trei, cererea a fost făcută pentru cinci containere construcţii modulare, în funcţie de ritmul achiziţiilor se vor pune la dispoziţie şi celelalte trei”, a precizat col. Ignat Ionel.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a solicitat Guvernului sprijin pentru obţinerea a 5 containere modulare pentru triaj la Spitalul Judeţean de Urgenţă. La data de 13 noiembrie, Consiliului Judeţean Brăila a transmis către Prefectura Judeţului Brăila o solicitare de sprijin pentru obţinerea unui număr de 5 containere modulare pentru înregistrare/ testare/ analiză/ triaj pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Construcţiile modulare sunt necesare pentru reorganizarea zonei de triere a persoanelor care prezintă simptomatologie COVID – 19. Prefectura Judeţului Brăila a întreprins demersurile necesare în vederea obţinerii acestora de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii