Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul se afla in studiu la Parchetul Faurei

In acest dosar nu s-a inceput urmarirea penala. In urma cu doua zile, dosarul se afla inca la Parchetul Faurei, in studiu la procuror. Dosarul vizeaza savirsirea a doua infractiuni: braconaj si raspindirea bolilor la animale sau plante (art. 310 Cod Penal). Pentru ambele infractiuni, Parchetul Faurei a emis numar unic de inregistrare a dosarului penal. "De fapt, primarul Toba este cercetat pe de o parte fiindca ar fi vinat ilegal pasari salbatice, iar pe de alta parte fiindca le-a adus in gospodarie, si de la acestea s-ar fi putut raspindi gripa aviara in localitate. Urmeaza sa se efectueze expertize de specialitate care sa dovedeasca in mod cert faptele de mai sus", ne-a declarat comisar sef Fanel Arama, adjunctul sefului Politiei brailene.
Ca Toba este suspectat de autoritati ca a vinat rate salbatice,
fara autorizatie, pe care le-a adus in batatura, ziarul nostru a informat inca de la confirmarea focarului de gripa aviara de la Scarlatesti, la sfirsitul lunii noiembrie 2005. Atunci, Toba, ne-a declarat: "Eu sunt vinator, dar vorbeste prostii ala care spune ca eu am vinat pasari fara autorizatie. In primul rind ca nu-i voie. Mie au inceput sa-mi moara pasarile de acu' 10, 12 zile. Am zis ca-i holera. In tot satul au inceput sa moara, atunci". Tot la acel moment insa, surse autorizate din cadrul Politiei judetului ne-au confirmat ca, intr-
adevar, primarul Toba este suspectat ca ar fi vinat rate salbatice - s-
a intocmit si un dosar penal in acest sens - ba chiar ar fi dat rate
salbatice si altora din sat. Mai mult, cu o seara inainte de declararea carantinei, politistii cercetau, la Ciresu, prezenta suspecta a primarului Toba alaturi de un grup de braconieri de iepuri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii