Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul “Acapulco”. Inculpaţii încearcă să scape de judecată

procurorii i-au trimis în judecată pe inculpaţii care au provocat dezastrul din clubul de pe Faleză, iscat dintr-un motiv cât se poate de banal - un barman a refuzat să cumpere un pachet cu ţigări, dar deocamdată procesul stă pe loc • asta pentru că cei acuzaţi au invocat unele excepţii în cauză, încercând astfel să scape de judecată • procurorii au arătat însă cum s-a produs “măcelul” şi au trimis în faţa instanţei 8 persoane, pentru tentativă la omor şi mărturie mincinoasă

 

Judecata în dosarul “Măcel la Acapulco” mai are de aşteptat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpaţi, acuzaţi de tentativă la omor şi mărturie mincinoasă, însă cei acuzaţi au invocat unele excepţii. Indivizii care au năvălit cu topoare şi săbii în club speră că vor scăpa basma curată, asta chiar dacă procurorii au arătat clar cum s-a produs totul. Oricum, până nu sunt judecate excepţiile, procesul nu poate începe. La acest moment, instanţa nu a stabilit vreo dată pentru începerea judecăţii.

În luna aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au definitivat cercetările în dosarul “Acapulco” şi au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpaţi. Dintre aceştia, şase sunt acuzaţi de infracţiunile de tentativă la omor şi complicitate, ceilalţi doi intrând ulterior în lista acuzaţilor, întrucât s-a constatat că au dat declaraţii mincinoase, unul dintre aceştia fiind chiar DJ-ul de la club.

Potrivit rechizitoriului, Gălăţeanu Costică, de 48 de ani, recidivist, Neacşu Marian Cristian, zis “Calo”, de 23 de ani, Şerban Robert, zis “Florin”, de 26 de ani, au fost cercetaţi în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor calificat, distrugere, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice. Postelnicu Cristian Florin, zis “Călugărul”, de 18 ani, cu antecendente penale, Manole Ionuţ Alexandru, de 29 de ani, Radu Florin, de 37 de ani, sunt judecaţi pentru complicitate la tentativă la omor, port şi folosire de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii publice. Ceilalţi doi din listă sunt inculpaţii Bălan Sorinel Nicuşor (DJ-ul din club) şi Bărbulescu Constantin Georgian, ei fiind acuzaţi de mărturie mincinoasă, după cum arată procurorul.

Anchetatorii au stabilit şi motivul care a dus la răzbunarea sângeroasă, din seara de 8 octombrie 2016. Un tânăr aflat în club, care era barman-ospătar, a fost trimis după ţigări de un alt individ, însă tânărul a refuzat şi de aici au pornit ameninţările. Persoana ameninţată, doar pentru că nu a vrut să meargă să cumpere ţigări, a cerut ajutorul unuia dintre inculpaţi, care a pus la cale un adevărat plan de bătaie. Nu au lipsit armele şi atacurile de o violenţă extremă, ceea ce i-a făcut pe tinerii din club, peste 30 la număr, să se ascundă care pe unde a apucat sau să o ia la fugă pe străzi, numai pentru a scăpa cu viaţă. Unii au ajuns pe patul de spital, iar un tânăr abia a fost salvat de medici, el având efectiv capul crăpat în urma atacului violent.

Acum, judecătorii sunt cei care vor decide pedeapsa pe care o merită inculpaţii. Zilele trecute, instanţa a menţinut măsura arestului preventiv faţă de inculpaţii Gălăţeanu Costică, Neacşu Marian Cristian şi Şerban Robert.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii