Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul “Acapulco” a ajuns la instanţa superioară. Procurorii şi inculpaţii au formulat apel

condamnaţi la ani grei de închisoare, la Tribunalul Brăila, indivizii acuzaţi de producerea măcelului din club “Acapulco” speră să primescă pedepse mai uşoare • dosarul în care infracţiunea de bază este “tentativă la omor” a fost înregistrat la Curtea de Apel Galaţi, însă primul termen a fost stabilit abia după vacanţa judecătorilor • în primă instanţă, cea mai mare pedeapsă a fost de 17 ani închisoare

 

Inculpaţii din dosarul “Măcel în Acapulco” aşteaptă sentinţele finale, la Curtea de Apel Galaţi. În urma apelurilor formulate, atât de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, cât şi de cei 13 acuzaţi, care, la Tribunalul Brăila, au încasat ani grei de închisoare, cauza a fost înregistrată la instanţa superioară, în data de 21 iunie. Dosarul în care infracţiunea principală şi cea mai gravă este de tentativă la omor, are primul termen de judecată în luna septembrie, întrucât acum este vacanţă judecătorească.

Sentinţa în primă instanţă s-a dat în luna mai. La vremea respectivă, Gălăţeanu Costică a primit cea mai mare pedeapsă, de 17 ani închisoare pentru tentativă de omor, urmat fiind de Neacşu Marian - 12 ani închisoare, Neacşu Marian  Cristian -  9 ani şi 6 luni închisoare. Nici ceilalţi inculpaţi, din lista totală de 13, nu au scăpat prea uşor.

Inculpatul Şerban Robert are de executat o pedeapsă de 9 ani şi 6 luni închisoare, Postelnicu Cristian Florentin are 5 ani şi 8 luni închisoare, Zaharia Daniel Iulian urmează să execute în regim de detenţie pedeapsa de 5 ani şi 4 luni închisoare. Inculpatul Radu Florin a primit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, însă în cazul lui s-a revocat beneficiul suspendării sub supraveghere a executării unei pedepse anterioare de 3 ani închisoare. Au fost şi inculpaţi care au primit închisoare cu suspendare. Astfel, Manole Ionuţ Alexandru are o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere; Chiriţă Cosmin Valentin - condamnat la 2 ani închisoare pentru mărturie mincinoasă, cu suspendare sub supraveghere; Bărbulescu Constantin Georgian, condamnat la 2 ani închisoare pentru mărturie mincinoasă, cu suspendare sub supraveghere.

Doi minori, respectiv Mihăiţă Iordănel C. şi Fănel I., ambii în vârstă de 17 ani, au fost trimişi în centru de detenţie pe o durată de 5 ani. DJ-ul de la Club Acapulco, Bălan Sorinel Nicuşor, acuzat de mărturie mincinoasă, a fost achitat.

Scandalul din Club “Acapulco” a izbucnit în seara de 8 octombrie 2016, dintr-un motiv stupid: refuzul unui barman de a se duce după ţigări. Fiind ameninţat, acesta a cerut ajutorul unuia dintre inculpaţi şi de aici s-a pornit atacul violent. Înarmaţi cu săbii şi topoare, inculpaţii au venit la locul de distracţie, au spart uşa, au lovit pe cine le-a ieşit în cale şi i-au pus pe fugă pe clienţi. Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 22.30, Costică Gălăţeanu, înarmat cu o sabie, şi Marian Neacşu, înarmat cu un topor, împreună cu alte aproximativ 8-10 persoane, toate înarmate cu arme albe (săbii şi cuţite), au pătruns prin distrugerea uşii de acces în localul “Acapulco”. Folosind armele, aceştia au lovit mai multe persoane. Clienţii  din club au fost nevoiţi să se refugieze în dependinţe ori să părăsească localul în fugă. Fiind o seară de sâmbătă, în club erau 35-40 clienţi aşezaţi la 7 mese. La una dintre mese se afla persoana vătămată Vlad Marian, nepotul unui fost boxer de performanţă, cel care a ajuns în stare gravă la spital. Certificatul medico-legal a arătat faptul că victima are nevoie de 70-80 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecarea leziunilor suferite, viaţa fiindu-i pusă în pericol.

După aproape două săptămâni, anchetatorii au reuşit să îi identifice pe câţiva dintre suspecţii atacului din club, trei persoane fiind arestate, pentru infracţiunile de tentativă la omor, port şi folosire de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Primii trimişi în spatele gratiilor au fost Costică Gălăţeanu, Marian Cristian Neacşu şi Robert Şerban. La scurt timp, acestora li s-au mai alăturat şi alţii.

În aprilie 2017, procurorii au definitivat cercetările în dosarul “Acapulco” şi au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpaţi, fiind vorba despre un prim lot, după care a urmat lotul II, cu alţi 5 inculpaţi.
Categorie articol: 

Comentarii