Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Sportul»: de ce l-au eliberat judecătorii pe Gheorghe Bunea Stancu

* executarea unei treimi din pedeapsă și buna purtare în închisoare au fost atuurile care i-au adus libertatea fostului șef al Consiliului Județean * acesta fusese condamnat în dosarul „Sportul” și a fost cea de-a doua condamnare cu executare, după cea din dosarul „Mită la PSD” 

 

 

Gheorghe Bunea Stancu a ieșit din pușcărie, după ce judecătorii Judecătoriei Galați i-au admis liberarea condiționată în dosarul „Sportul”. Deși procurorii DNA, cei care au instrumentat cazul, au contestat decizia, Stancu a ieșit învingător și la Tribunalul Galați, instanța care a analizat documentul.

La baza deciziei de liberare condiționată au stat, în principal, două aspecte și anume executarea unei treimi din pedeapsa totală și buna purtare a condamnatului. Iată ce se arată în motivarea instanței: „Pedeapsa transformată în zile este egală cu cu 1341 zile de închisoare (...). Persoana condamnată (Gheorghe Bunea Stancu – n.r.) a executat fracția de 1/3 din pedeapsă conform art. 60 alin 2 din Codul Penal din anul 1969, respectiv 703 zile total câștigate și executate (din care 12 zile a executat de la data de 28.06.2019 până la 09.07.2019, 497 zile arest preventiv, 96 zile considerate ca executate în baza Legii 169/2018 și 98 zile ca urmare a muncii prestate) față de minimul de 447 zile de închisoare, fiind îndeplinită această condiție. În conformitate cu dispozițiile art. 59 Cod penal din anul 1969, liberarea condiționată poate fi acordată unui condamnat care, pe lângă faptul că a executat fracțiunile obligatorii din pedeapsă, are o comportare bună pe perioada detenției, este stăruitor în muncă și dă dovezi temeinice de îndreptare”.

Vom reveni cu detalii în ediția print de mâine.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii