Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Sportul». Amânare a judecăţii la Tribunalul Vrancea

Încă o amânare în dosarul "Sportul", în care inculpaţi sunt Gheorghe Bunea Stancu şi Alina Daniela Rusu, ex-director economic al Consiliului Judeţean. Acum două zile, judecătorii de la Tribunalul Vrancea au dat un nou termen de judecată, 9 decembrie, pentru "lipsa de apărare a inculpatei Rusu, justificată prin cererea depusă la dosar". La termenul anterior, din luna octombrie, instanţa a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpaţi, judecata fiind în curs. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei vrâncene la data de 10 august 2015, însă de atunci amânările au tot curs. Acest dosar i-ar putea aduce încă o condamnare fostului şef al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
În dosarul "Sportul", procurorii anticorupţie au deschis ancheta întrucât acuzaţiile ANI au căpătat iz penal. Pe 6 august, procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu şi a directorului economic al CJ, Alina Daniela Rusu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, asta după ce au aprobat finanţarea ilegală a cluburilor sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila. Încă din aprilie s-a dispus urmărirea penală faţă de cei doi inculpaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. "În perioada 28 martie 2006 - 08 martie 2012, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din municipiul Brăila, constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 5 ani a unui autoturism. Modalitateaîn care inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a acordat sumele respective de bani a fost prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, prin care acestea au obţinut finanţare de la bugetul Consiliului Judeţean Brăila", se arată în rechizitoriul procurorilor.
Procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a inculpatei Rusu Alina Daniela, stabilind că în perioada 01 februarie 2008 - 15 decembrie 2010, în calitate de director economic al Consiliului Judeţean Brăila, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aceasta a aprobat finanţarea celor două cluburi sportive, cu suma totală de 5.242.362 lei. Asta fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale Consiliului Judeţean Brăila.
Tot pe rolul Tribunalului Vrancea se află în curs de judecată şi celălalt dosar «Stancu vs. DNA», următorul termen fiind tot în decembrie.

 
Categorie articol: 

Comentarii