Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Mită în Arestul Poliției». Pandrea și concubina lui, trimiși în judecată

* inculpații sunt Marian Pandrea, cel aflat în spatele gratiilor, și Ionela Paula Călin, cea care a venit cu mita la polițistul de la Arestul Poliției, în data de 2 septembrie * poliţistul a dat alarma, iar Serviciul Anticorupție Brăila a organizat flagrantul

 

 

Deținutul Marian Pandrea și concubina sa, Ionela Paula Călin, cea care a venit cu mita la polițistul de la Arestul IPJ, rugată de iubitul său, au fost trimiși în fața instanței.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Brăila au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi.

Marian Pandrea este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la dare de mită și instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool. La rândul său, concubina Ionela Paula Călin va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită și instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool.

În fapt, la data de 2 septembrie, ofițerii DGA – SJA Brăila au fost sesizați cu privire la faptul că bărbatul, care era deținut în arestul unității de poliție, i-a oferit unui agent de poliție suma de 150 lei pentru a-l determina să-și încalce atribuțiile de serviciu. Acesta trebuia să introducă în arest bunuri interzise la deținere, banii urmând să-i fie remiși de către concubina deținutului. Femeia a fost prinsă de ofiţerii de la Anticorupție chiar în timp ce îi dădea mită poliţistului de la Centrul de Arestare Preventivă al IPJ Brăila.

Brăileanul Marian Pandrea, de 36 ani, fusese arestat preventiv de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, la data de 25 august, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare, de către autorităţile spaniole, pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 8 ani. Bărbatul urmărit la nivel internaţional a fost prins în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Brăila, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Categorie articol: 

Comentarii