Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Hoţi de miliarde». În aşteptarea sentinţei, unul dintre inculpaţi a fost gata să scape de arest

• Judecătoria Brăila a înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar faţă de inculpatul V. Neculai, numai că procurorul a formulat contestaţie, iar la instanţa superioară s-a menţinut arestul • dosarul în care este judecat inculpatul se află pe rolul instanţei, în curs de judecată, în timp ce al doilea inculpat - Vasile B., a primit în primă instanţă pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, plus 1.628 zile închisoare rămase din altă pedeapsă • anul trecut, cei doi inculpaţi gălăţeni au spart maşina unui afacerist brăilean şi au sustras suma de peste 500.000 lei

 

Cercetat în dosarul «Hoţi de miliarde», inculpatul V. Neculai aşteaptă decizia Judecătoriei Brăila, unde este înregistrat dosarul. La ultimul termen a fost admisă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale în vederea analizării excepţiei de neconstituţionalitate invocate de cel acuzat. Acesta a fost la un pas de a scăpa de arest, numai că totul s-a schimbat la instanţa superioară. La începutul acestei luni, Judecătoria Brăila a înlocuit arestul preventiv faţă de inculpatul menţionat. “Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul V. Neculai cu măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune punerea în libertate a inculpatului la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, au decis magistraţii primei instanţe. Din păcate pentru inculpat, decizia nu era definitivă, astfel că procurorii au reacţionat imediat.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a formulat contestaţie, iar la Tribunalul Brăila s-a menţinut arestul, după cum se arată în soluţia postată pe site-ul instanţei: “Admite contestaţia formulată de contestatorul Ministerul Public -Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii din data de 06.10.2020 pronunţată de Judecătoria Brăila. Desfiinţează încheierea atacată şi, în rejudecare: menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul V. Neculai. Definitivă”.

Cel de-al doilea inculpat în acest dosar, Vasile B., a primit în primă instanţă pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, plus 1.628 zile închisoare rămase din altă pedeapsă. Acesta a formulat apel, iar dosarul se află acum pe rolul Curţii de Apel Galaţi, el fiind cercetat tot în stare de arest preventiv.

Dosarul în care cei doi gălăţeni au fost judecaţi pentru infracţiunile de furt calificat şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, a fost înregistrat pe pe rolul instanţei, în luna mai 2019, după ce procurorii au dispus trimiterea în judecată a acestora.

Reamintim că fapta a fost comisă în dimineaţa zilei de 15 aprilie 2019, când suspecţii au venit la locul faptei cu o maşină care figura ca fiind furată în Timişoara. După cum au stabilit anchetatorii, indivizii au furat banii din maşina unui om de afaceri brăilean, parcată pe strada Miron Costin, din Brăila. Patronul firmei “Ximena”, Jan Sterescu, a rămas fără încasările de peste weekend. În numai câteva minte, o jumătate de milion de lei a dispărut la foc automat, dintr-un autoturism “Volkswagen Touareg” aflat pe strada din cartierul Lacu Dulce. Luneta maşinii a fost spartă, se pare cu tocul unui pistol neletal, trei cartuşe fiind găsite la faţa locului. Afaceristul tocmai pusese banii în maşină, apoi a revenit la firmă pentru puţin timp, însă a auzit alarma maşinii. Când a revenit, luneta era spartă, iar banii de negăsit. Păgubitul a sunat imediat la numărul de urgenţă 112, poliţiştii mergând la faţa locului pentru cercetări.

În aceeaşi zi în care a fost comisă fapta din Brăila, la scurt timp, cei doi inculpaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Galaţi. Ei au ajuns în spatele gratiilor.
Categorie articol: 

Comentarii