Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Contrabandă cu motorină pe Dunăre»: tranzacțiile ilegale se făceau cu lacătul pus pe digul de la Gropeni

*membrii grupării infracționale erau foarte bine organizați, în momentul în care luau motorină de la vasele aflate sub pavilion străin, pe Dunăre * aceștia își luau toate măsurile de „siguranță” pentru a nu fi prinși de polițiști în timp ce transportau motorina de la nave spre mal

 

Grupul infracțional organizat specializat în contrabandă cu motorină pe Dunăre, al cărui lider se consideră a fi Vasile Puia din Gropeni, era foarte bine pus la punct. Asta a ieșit la iveală în urma investigațiilor făcute de procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Brăila. La solicitarea redactorilor „Obiectiv-Vocea Brăilei”, Tribunalul Brăila a pus la dispoziție încheierea de ședință în cadrul căreia șase indivizi au fost arestați preventiv, după perchezițiile de amploare de săptămâna trecută.

Vă redăm câteva pasaje din document: „Aceștia (inculpații Alexandru Tudorel, Fluturaș Ionel, Lefter Marius Cătălin, Dumbravă Ionuț, Vlad Sorin, Puia Vasilică – n.r.) se deplasau cu două bărci foarte mari, cu capacitatea de aproximativ 25 de butoaie de motorină (o barcă) şi circa de 15 butoaie (cea de-a doua barcă), se legau de vasul respectiv şi încarcau butoaiele din tancul vasului cu o pompă electrică. Un butoi are capacitatea de 200 litri, astfel încât capacitatea totală care poate fi preluată în cele 40 de butoaie este de 8.000 litri. Înainte de întâlnirea cu vasul străin, un membru al grupării se deplasa cu o barcă în zona denumită «Înalta Tensiune» pentru a supraveghea vizual dacă in zonă îşi face apariţia vreo ambarcaţiune din partea autorităţilor şi a evita o eventuală prindere în flagrant. Concomitent, un alt membru al grupării se posta cu un autoturism în apropierea din zona BAC Gropeni, pe malul aferent comunei, pentru a supraveghea zona şi a asigura paza în acelaşi scop de a nu fi surprinşi de organele de poliţie. Pentru a nu fi deranjaţi în această perioadă, în zona dig Gropeni de la intrarea in comună era pusă o barieră asigurată cu lacăt”.

Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii