Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosare penale pentru comertul ilegal cu pocnitori

In aceasta perioada, politistii braileni au actionat pe raza municipiului pentru depistarea persoanelor care comercializeaza ilegal obiecte pirotehnice. In ziua de 24 decembrie, lucratorii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice au depistat-o, la intersectia strazii 1 Decembrie 1918 cu Stefan cel Mare, pe Violeta P., de 27 de ani. Aceasta detinea si oferea spre vinzare trecatorilor pocnitori marca "Piccolo" din clasa I. Asupra femeii au fost gasite 10 cutii a cite 60 bucati de pocnitori. Braileanca s-a ales cu dosar penal conform Art.31 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar pocnitorile au fost ridicate in vederea confiscarii.
De acelasi tratament a avut parte si un tinar din orasul Insuratei, prins pe picior gresit de oamenii legii. La data de 26 decembrie, politisti din cadrul Biroului de Ordine Public l-au depistat, pe raza municipiului, pe Daniel Dumitru M., de 23 de ani, care detinea in vederea comercializarii 72 de cutii a cite 60 bucati de pocnitori din clasa I.
Acesta a fost condus la sediul Politiei Municipiului unde i s-a intocmit dosar penal, in conformitate cu Legea 126/1995, si pocnitorile au fost confiscate. In ziua de 23 decembrie, a picat in plasa politistilor si Titi N., de 4 de ani, din comuna Tichilesti. Acesta a fost depistat, pe strada Celulozei, in timp ce comercializa 420 bucati de pocnitori marca "Piccolo". Barbatul a fost recompensat cu un dosar penal.
In ziua de 23 decembrie, au iesit la "vinatoare" si lucratorii din cadrul Politiei orasului Ianca, care desfasurat o actiune cu scopul prevenirii si combaterii folosirii, detinerii si comercializarii ilegale de petarde, artificii, pocnitori si alte materiale pirotehnice. Astfel, in urma controlului efectuat la o societate comerciala din oras, au fost gasite 219 cutii cu pocnitori marca "Piccolo" si 147 cutii cu artificii marca "Zimne Ognie". "Numita Mirela G., administratora societatii, a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 2.000 de lei, conform Legii 126/1995, pentru comercializarea de artificii fara autorizatie si, totodata, i s-a intocmit dosar penal, in conformitate cu Art.31 din aceeasi lege", a precizat agent Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii