Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosare penale pentru activităţi de pescuit comercial în perioada de prohibiţie

• poliţiştii de frontieră brăileni au prins în flagrant trei persoane care pescuiau pe Dunăre folosind bărci cu motor şi plase de tip nailon şi monofilament • cei trei s-au ales cu dosar penal

 

La sfârşitul săptămânii trecute, după ce au depistat trei persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, pe malurile fluviului Dunărea, în perioadă de prohibiţie, poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit două dosare penale pentru infracţiuni de braconaj piscicol şi au reţinut în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare de 5.800 de lei şi 16,5 kg de peşte.

Doi dintre cei prinşi în flagrant foloseau o barcă din tablă cu motor ataşat şi o plasă de pescuit tip nailon în două fire, iar cel de-al treilea utiliza o barcă din lemn cu motor ataşat, cu o plasă tip monofilament de 70 m lungime. Persoanele capturaseră cantitatea de 16,5 kg de peşte, speciile plătică şi scrumbie.

“În ambele cazuri, colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Ambarcaţiunile, motoarele ataşate şi uneltele de pescuit, în valoare de 5.800 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei unităţi de profil pentru comercializare”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.
Categorie articol: 

Comentarii