Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosar penal pentru un gălăţean care i-a împrumutat maşina unui şofer brăilean, băut şi fără permis

în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 40 de ani, din localitatea Siliştea, în timp ce conducea un vehicul în sat Gulianca • acesta nu avea permis şi emana halenă alcoolică, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 1,29 mg/l • pe locul din dreapta al autoturismului, poliţiştii l-au identificat şi pe proprietarul acestuia, un tânăr de 28 de ani, din Galaţi, care i-a încredinţat maşina bărbatului

 

Un gălăţean este cercetat penal după ce poliţiştii brăileni au constatat că i-a împrumutat maşina unui brăilean care nu avea permis şi era băut mangă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila l-au depistat în trafic pe un bărbat de 40 de ani, din localitatea Siliştea, în timp ce conducea un vehicul pe raza satului Gulianca, comuna Salcia Tudor. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că emană halenă alcoolică. “Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,29 mg/l, şi a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, pe locul din dreapta al autoturismului, poliţiştii l-au identificat şi pe proprietarul acestuia, un tânăr de 28 de ani, din Galaţi, care i-a încredinţat maşina bărbatului”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încredinţare spre conducere a unui autovehicul pentru care legea prevede deţinerea unui permis de conducere, conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Sâmbătă, un alt şofer fără permis a lovit un autoturism în localitatea Cazasu.

Potrivit poliţiştilor, la data de 24 octombrie, în jurul orei 13.00, un bărbat de 58 de ani din Brăila conducea un vehicul pe raza localităţii Cazasu şi a fost tamponat de o maşină, condusă de un tânăr de 22 de ani, din localitate. Acesta încerca să parcheze în faţa imobilului de domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că tânărul în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe numele lui fiind întocmit dosar penal.
Categorie articol: 

Comentarii