Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dorinel Munteanu poate fi legitimat la FC Arges, dar va fi suspendat opt etape

Antrenorul echipei FC Arges, Dorinel Munteanu, va putea fi legitimat ca jucator la formatia pitesteana, insa va trebui sa ispaseasca o suspendare de opt etape, conform unei decizii luate, luni, de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF).
Curtea de Arbitraj a respins memoriile inaintate de fosta grupare a lui Dorinel Munteanu, CFR Cluj, prin care se atacau deciziile Comisiei de Apel a FRF privind activitatea de antrenor si jucator a fostului international roman.
In 27 noiembrie, Comisia de Apel a FRF a decis ca Dorinel Munteanu nu trebuie sa achite clauza de reziliere a contractului de antrenor cu CFR Cluj, de 200.000 de euro, si anulase suspendarea de 10 etape pentru jucatorul Dorinel Munteanu, care ar fi trebuit sa returneze si 50 la suta din drepturile financiare incasate pina la data parasirii clubului. Ambele decizii anulate de Comisia de Apel apartineau Comisiei pentru Statutul Jucatorului si datau din 14 noiembrie.
Luni, CAF a mentinut decizia potrivit careia antrenorul Dorinel Munteanu nu va trebui sa achite clauza de reziliere a contractului cu clubul ardelean. De asemenea, memoriul depus de CFR Cluj impotriva jucatorului Dorinel Munteanu a fost respins, astfel ca acesta va putea fi legitimat la FC Arges. Totusi, CAF a anulat hotarirea Comisiei de Apel legata de jucatorul Dorinel Munteanu, mentinind-o pe cea a Comisiei pentru Statutul Jucatorului. Astfel, Dorinel Munteanu va trebui sa returneze jumatate din veniturile obtinute ca jucator la CFR Cluj, iar la FC Arges va ispasi o suspendare de doar opt etape, fata de 10, cit dictase initial Comisia pentru Statutul Jucatorului.
Deciziile CAF sint definitive, irevocabile si executorii.
Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a declarat ca in zilele urmatoare vor fi facute demersurile pentru legitimarea lui Dorinel Munteanu, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Ma asteptam la aceasta hotarire, pe care o consider corecta. Dorinel Munteanu nu va trebui sa plateasca vreun ban. Vom incepe demersurile pentru a-l legitima in aceste zile ca jucator", a spus Penescu.
La rindul sau, finantatorul gruparii CFR Cluj, Arpad Paszkany, considera ca prin decizia de luni s-a creat un precedent. "Nu purtam nici o ranchiuna lui Dorinel Munteanu, dar problema este cea a exemplului. Miine, poimiine oricine se poate trezi ca vine un club si ii ia un jucator sau un antrenor. Acesta este principalul motiv pentru actiunea noastra. Se ridica oricum semne de intrebare asupra celor care judeca, pentru ca se iau in considerare alte criterii decit litera legii. La noi mai functioneaza zicala stalinista care zice ca nu conteaza cine voteaza, ci cine numara voturile", a punctat Paszkany.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii