Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dorian Stoianovici - OUT din funcţia de subprefect al Brăilei

* Stoianovici susţine că decizia Guvernului de a nu-i mai prelungi mandatul nu are legătură cu scandalul legat de traficul de influenţă în care ar fi fost implicat luna trecută * prefectul n-a fost în stare să ofere lămuriri

La mai bine de o lună de la incidentul din sediul Poliţiei Rutiere, în care a fost implicat, Dorian Stoianovici a fost demis din funcţia de subprefect al judeţului Brăila. Deşi o comisie din cadrul MAI a fost trimisă la Brăila să cerceteze dacă aspectele sesizate de către poliţiştii de la Rutier, şi anume că Stoianovici ar fi încercat să facă trafic de influenţă pentru a-şi ajuta o cunoştinţă care o "comisese", Stoianovici susţine că situaţia stă cu totul altfel. Acesta ne-a explicat că, de fapt, el, în calitate de funcţionar public (reprezentant CNA pe Brăila - n.r.) a fost detaşat 6 luni pe postul de subprefect, iar acum, pur şi simplu, i-a expirat mandatul şi Guvernul s-a decis să nu îl mai prelungească. "Eu sunt funcţionar public şi am fost detaşat pe o perioadă de 6 luni pe postul de subprefect. Aşadar, nu e vorba de vreo demitere, ci mi s-a încheiat mandatul, iar Guvernul a decis să nu îl mai prelungească. Sunt însă foarte uimit de acest lucru, deşi am fost avertizat că asta se va întâmpla. Poveştile cu traficul de influenţă sunt nişte minciuni, pe care prefectul le-a lăsat să se propage. Dacă era trafic de influenţă, pentru asta te arestează şi gata, nu discută. Dar mă rog, a fost o acţiune politică. Dacă vroiau să mi-o tragă cu traficul de influenţă, invocau ceva din Legea funcţionarului public, că nu am fost cuminte, că nu ştiu ce am făcut. Să aibă şi ei o dovadă că am făcut ceva. Dar aşa... pur şi simplu mi-a încetat mandatul", a mai punctat Stoianovici. Întrebat ce anume va face mai departe, dacă îşi va relua funcţia de la CNA sau nu, Stoianovici a răspuns că deocamdată nu ştie, dar că, înainte de toate, este ziarist.
În ceea ce îl priveşte, prefectul Dumitru Popa ne-a confirmat faptul că Dorian Stoianovici nu mai e subprefect, însă nu a putut preciza care au fost motivele: "Eu sunt plecat din localitate şi nu ştiu despre ce e vorba foarte clar. Probabil i-a încetat mandatul. Nu ştiu dacă are vreo legătură cu comisia venită de la minister. Comisia a fost cu ceva timp în urmă, a făcut verificări, nu mi-a arătat mie rezultatele, rezultatele s-au dus direct la Blaga. La Brăila nu s-a transmis nimic în acest sens. Deci, e posibil să îi fi încetat mandatul. Următorul pas acum este ca Guvernul să numească un nou subprefect, însă, deocamdată, nu ştiu nimic despre asta".
La rândul său, Giana Pătraşcu, preşedintele interimar al PDL Brăila, partid care îl propusese pe Stoianovici în funcţia de subprefect, ne-a declarat că este prematur să facă noi nominalizări, dar că această problemă va fi discutată cât se poate de repede şi o decizie va fi luată în acest sens.
Dorian Stoianovici a fost numit subprefect în octombrie 2009. La începutul lunii martie 2010 însă, el a fost subiectul unui scandal care a atras atenţia ministrului de Interne. Aşa cum s-a aflat mai târziu, Stoianovici ar fi provocat într-o noapte un scandal la sediul Poliţiei rutiere din municipiul Brăila, când, aparent în stare de ebrietate, ar fi încercat să convingă poliţiştii care erau de serviciu în noaptea respectivă, să fie mai indulgenţi faţă de un cunoscut de al său, care tocmai o "comisese". Se pare că Stoianovici ar fi făcut abuz de funcţia pe care o deţinea în cadrul Prefecturii, ameninţându-i pe poliţişti şi punându-i "să stea drepţi" în faţa lui. Toată scena a fost, de altfel, filmată. Cert este că poliţiştii au reclamat incidentul la minister, iar în cauză s-a deschis o anchetă internă.
Amintim că Dorian Stoianovici, susţinut de PDL, a fost numit în funcţia de subprefect de Brăila, după ce a fost director al ediţiei de Moldova a cotidianului "România Liberă", corespondent BBC şi inspector al CNA pentru judeţul Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii