Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Donald Trump se simte ”hărţuit prezidenţial”. Cum definește președintele SUA acest concept

Donald Trump a i-a atacat pe democraţii care anchetează legăturile sale cu Rusia, după ce a îndemnat, în discursul despre „starea Uniunii”, să se pună capăt disensiunilor şi i-a acuzat de „hărţuire”, relatează AFP.

 

„Niciun alt politician nu a trebuit să treacă prin aşa ceva. Asta se numeşte hărţuire prezidenţială! Şi este un lucru nefericit. Iar asta face cu adevărat rău ţării noastre”, a declarat miercuri, la Casa Albă, şeful statului american.

El l-a catalogat pe Adam Schiff, preşedintele democrat al Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care efectuează o anchetă tot mai largă, drept un „politicianist care încearcă să-şi facă un nume”.

Trump este vizat de mai multe anchete cu privire la eventuale legături cu Rusia.

Principala anechetă este cea a procurorului special Robert Mueller, care examinează acuzaţii explozive potrivit cărora a existat o complicitate între agenţi ruşi şi echipa de campanie a magnatului în domeniul imobiliar în 2016.

Preşedintele spune că nu are să-şi reproşeze nimic şi denunţă adesea ancheta lui Rober Mueller drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

În tradiţionalul discurs prezidenţial despre „starea Uniunii” pe care l-a susţinut marţi seara, Donald Trump a promis să ajute astfel înât Washingtonul să respingă politicile „revanşei” şi „să îmbrăţişeze potenţialul nelimitat al cooperării”.

Însă el i-a avertizat totodată pe democraţi, care deţin controul în Camera inferioară Congresului, să nu-şi lărgească anchetele, dând asigurări că „anchetele partizane ridicole” ameninţă economia americană.

Adam Schiff a anunţat miercuri, cu toate acestea, că ancheta comisiei pe care o conduce se va aprofunda, având în vedere suspiciuni cu privire la legături ilegale între entităţi străine şi cercul lui Trump.

„Comisia trebuie (...) să furnizeze o dare de seamă per ansamblu a ceea ce i s-a întâmplat poporului american” şi să-i spună ”ce trebuie să facă Statele Unite pentru a se proteja de viitoare amestecuri”, a declarat Adam Schiff.

 
Categorie articol: 

Comentarii