Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi tineri reclamă că au fost bătuţi de poliţişti

* tinerii şi-au scos certificate medico-legale şi urmează să depună plângere penală

Doi brăileni reclamă că au fost bătuţi de poliţişti pentru că au fost confundaţi cu un alt tânăr, care făcuse scandal într-un bar din cartierul Viziru. Ionuţ Topor (23 de ani) şi Petruş Dumitru (22 de ani) spun că oamenii legii nu numai că nu s-au legitimat, dar nici măcar lor nu le-au cerut buletinele decât după ce i-au dus la Poliţie şi i-au bătut bine. Cei doi şi-au scos certificate medico-legale şi urmează să depună o plângere împotriva celor care i-au agresat.

04agres2Tinerii povestesc că incidentul s-a consumat vineri seară, în timp ce se aflau cu alţi doi prieteni la un bar din zona staţiei Albina. La un moment dat, acolo ar fi avut loc o discuţie între o angajată şi un alt client, care se juca la aparate. Femeia a chemat poliţia, cu care cei doi tineri au dat nas în nas câteva minute mai târziu, când ieşeau pe uşa localului. Unul dintre ei susţine că a vrut să scoată buletinul, ca să le demonstreze poliţiştilor că nu este cel pe care îl caută, însă i s-au pus cătuşele la mâni, fără drept de apel. Băiatul l-a întrebat apoi pe poliţist ce a făcut, însă i s-a zis să tacă din gură şi a primit şi un pumn în spate. Când a văzut că poliţiştii au dat în el, amicul său a încercat să scape spunându-le că nu merge nicăieri fără avocat. Însă oamenii legii l-ar fi băgat forţat în dubă şi l-ar fi bătut până la sediul Poliţiei Municipiului. "Am fost luaţi de către organele de poliţie fără a fi implicaţi în vreun scandal, fără a fi legitimaţi, pur şi simplu am fost băgaţi în dubă, cu cătuşe la mâini. Am vrut să ştim de ce ne-au luat, dar nu ne-au zis nimic şi au început să ne bată, fără vreun motiv. Nici nu au întrebat pe cineva dacă am făcut noi ceva. După ce ne-au călcat în picioare la propriu, ne-au cerut buletinele şi când au văzut că nu suntem cei pe care îi cautau ne-au zis că ne-au confundat", spun tinerii.

Topor spune că, la Poliţie, a fost ţinut legat de calorifer, timp în care poliţiştii i-au scris procesul-verbal prin care i-au dat un avertisment, pe care băiatul nu a vrut să-l semneze, motiv pentru care l-au semnat poliţiştii. Contactat de reporterii noştri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila susţine că tinerii au fost implicaţi în scandalul produs în barul de pe strada Grigore Alexandrescu şi că pot depune plângere pentru afirmaţiile făcute. "Au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului patru tineri, care au fost sancţionaţi contravenţional în baza Legii 61/1991, cu amendă sau avertisment", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Categorie articol: 

Comentarii