Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi mopedişti accidentaţi la interval de un sfert de oră

"Vinerea neagră" pentru mopedişti.
Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în dimineaţa zilei de vineri, 15 iulie 2016, în jurul orei 09:30, un brăilean în vârsta de 54 de ani conducea mopedul pe strada General Eremia Grigorescu, când a fost implicat într-un accident care se putea termina cu o tragedie. Ajuns la intersecţia cu Bulevardul Independentei, mopedistul nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului şi a pătruns în intersecţie, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un brăilean în vârstă de 44 de ani, care se deplasa pe Independenţei, venind dinspre strada 1 Decembrie 1989 şi îndreptându-se către Calea Galaţi.
"În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a mopedistului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fără a rămâne internat. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă", precizează sursa citată.
În aceeaşi zi, la ora 09:45, poliţia a fost sesizată din nou prin apel la 112, de data aceasta de către o femeie din satul Agaua, comuna Frecăţei, care afirma că pe raza localităţii a avut loc un accident rutier. "Deplasaţi la faţa locului, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Brăila au constatat că este vorba despre un localnic în vârstă de 43 de ani care, în timp ce conducea mopedul pe o stradă din localitate, din cauza neatenţiei, a pierdut controlul direcţiei şi s-a izbit de un cap de podeţ, căzând într-un sanţ. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a mopedistului care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind necesară internarea sa", precizează Biroul de Presă al IPJ.
Poliţiştii au efectuat verificări şi au constatat că bărbatul autoaccidentat nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul nu este înmatriculat. În plus, consumase alcool. Mopedistului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru savârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

 
Categorie articol: 

Comentarii