Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi fosti colaboratori ai lui Saddam sustin ca au fost obligati sa depuna marturie

Doi fosti colaboratori ai lui Saddam Hussein au informat instanta irakiana, luni, ca au fost obligati sa se prezinte ca martori si ca nu au nimic de spus, relateaza Reuters.
Hassan al-Obeidi, directorul serviciilor de informatii intre 1980 si 1991, si Ahmed Khudayir, fostul sef de cabinet al lui Saddam Hussein, s-au aflat in detentie si au spus ca nu doresc sa depuna marturie.
"Am fost adus aici cu forta si refuz sa depun marturie", a spus Khudayir instantei. "Nu accept sa fiu martor", a subliniat el.
Khudayir a mai spus ca a fost legat la ochi si incatusat atunci cind a fost adus la tribunal si a spus ca i s-au prezentat unele 0documente, dintre care unele care aveau semnatura sa.
Khudayir a insistat sa se refere la Saddam ca presedinte al Irakului si a spus ca nu isi aduce aminte despre evenimentele din urma cu 20 de ani, din Dujail. Saddam si cei sapte cozauzati sint judecati pentru uciderea a 148 de siiti la Duijail.
El a spus ca nu conducea biroul lui Saddam in acea perioada, ci era la Ministerul Tineretului si Sportului.
Obeidi a fost implicat intr-o incercare de ultim minut a irakienilor de a evita razboiul. El s-a intilnit in februarie 2003 cu Imad al-Hage, un libanezo-american care lucra cu Statele Unite.
Obeidi a spus ca Irakul era dispus sa permita agentilor americani sa verifice daca exista arme de distrugere in masa si sa organizeze alegeri, dar oferta a fost respinsa de Statele Unite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii