Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi dintre autorii violului in grup au fost arestati preventiv

Joi seara, doi dintre autorii violului petrecut in noaptea de 4/5 decembrie in curtea Scolii "Nedelcu P. Chercea" au ajuns dupa gratii. La propunerea Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Daniel Laurentiu M., in virsta de 20 de ani, si Laurentiu F., de 24 de ani, au fost arestati preventiv pe o perioada de 29 de zile, pentru comiterea infractiunii de viol asupra unei minore - fapta deosebit de grava - ei riscind intre 10 si 25 de ani de inchisoare. Instanta de judecata i-a audiat pe suspecti, joi dupa amiaza, pronuntind sentinta in jurul orei 20.30, dupa mai multe ore de ancheta. "S-a avut in vedere ca atit fapta comisa, cit si inculpatii prezinta pericol pentru societate. S-a admis propunerea Parchetului si s-a dispus arestarera preventiva a celor doi inculpati, de la 7 decembrie 2006, pina la 4 ianuarie 2007, ora 20.30 inclusiv", precizeaza surse din cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Braila. Atit magistratii judecatori, cit si procurorii, sint convinsi ca Daniel M. si Laurentiu F. "prin constringere fizica si amenintare cu acte de violenta, au intretinut raporturi sexuale cu minora Ana - Maria M., in virsta de 14 ani". Instanta a apreciat, totodata, ca "exista probe temeinice ca inculpatii au comis fapta". In ciuda acestor aprecieri, imediat dupa comunicarea masurii - prin intermediul avocatilor -, cei doi suspecti au declarat recurs impotriva arestarii preventive, procesul urmind a fi judecat la Curtea de Apel Galati.
Pina ieri dupa amiaza, nu se stia mare lucru despre ceilalti trei presupusi autori ai agresiunii din Chercea. Potrivit purtatorului de cuvint al IPJ Braila, subinspector Jenel Sogor, "cercetarile continua pentru tragerea la raspundere penala a celorlalti trei faptuitori". Contactat de reporterii nostri, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, ne-a confirmat emiterea mandatului de arestare preventiva pentru doi dintre autorii agresiunii, precum si faptul ca nu fusesera retinuti pentru cercetari alti suspecti. "In prezent, se fac verificari pentru extinderea cercului de suspecti. Afara de cei doi arestati, din ce stiu eu, nu au fost altii retinuti. Exista doar declaratia victimei, potrivit careia ar fi vorba de cinci autori ai violului. Se fac cercetari", ne-a declarat seful Parchetului Braila.
Ramintim ca, luni seara, Ana-Maria M., o adolescenta care tocmai a implinit virsta de 14 ani, a fost luata cu forta de pe strada de mai multi indivizi si dusa in curtea Scolii "Nedelcu P. Chercea" din cartierul cu acelasi nume, unde a fost obligata sa faca sex oral. Victima se intorcea de la o farmacie, impreuna cu o prietena. In continuare, fata a fost dusa intr-un imobil si violata din nou, pina in jurul orei 2.00 noaptea. In final, agresorii au abandonat-o pe Ana-Maria in Gara Braila. Examenul medico-legal a confirmat faptul ca minora a fost agresata sexual, in noaptea de 4/5 decembrie 2006.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii