Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi dintre atacatorii din Lacu Sărat sunt liberi

* în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi atacatori din Lacu Sărat, unul a fost deja condamnat, celălalt fiind dat în urmărire la nivel naţional

După ce au stat nouă luni în spatele gratiilor, doi dintre agresorii bodyguardului omului de afaceri Ilie Paraschiv au reuşit să scape de arest. Magistraţii Tribunalului Brăila au admis ca fondate recursurile formulate de fraţii Rădulescu, înlocuind măsura arestului preventiv cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea. Nu este pentru prima dată când cei doi agresori încearcă să îi convingă pe judecători să îi pună în libertate, însă, până acum, nu au obţinut câştig de cauză. "Admite ca fondate recursurile formulate de inculpaţii Rădulescu Iulius Cezar şi Rădulescu Cristian Ştefan (...). Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpaţi prin încheierea de şedinţă din 02 august 2010, pronunţată de Judecătoria Brăila, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, respectiv municipiul Brăila, fără încuviinţarea organului de poliţie însărcinat cu supravegherea, respectiv Poliţia Municipiului Brăila. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor", se arată în soluţia dată zilele trecute de Tribunalul Brăila. Chiar dacă sunt liberi, fraţii Rădulescu au obligaţia de a se prezenta la instanţă sau la poliţistul supraveghetor de câte ori sunt chemaţi, nu au voie să poarte arme şi nici să se apropie de persoana vătămată, familia acesteia sau martorii din dosar. În caz contrar, cei doi agresori riscă să ajungă, din nou, în spatele gratiilor. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi atacatori din Lacu Sărat, unul a fost deja condamnat, celălalt fiind dat în urmărire la nivel naţional.
Astfel, în luna februarie, Cristinel Sterică Artin, de 29 de ani, unul dintre cei patru indivizi care l-au tăiat cu cuţitele pe bodyguardul lui Ilie Paraschiv, pe plaja de la Lacu Sărat, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Brăila la 1 an şi 4 luni închisoare, cu executare în regim privativ de libertate. Acesta a fost singurul care şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o reducere a pedepsei. El a fost judecat şi condamnat în baza Legii nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, denumită şi "mica reformă", adoptată în octombrie anul trecut. În schimb, faţă de
ceilalţi trei atacatori, Iulius Cezar Rădulescu, Cristian Ştefan Rădulescu şi Dorin Stroe, instanţa a disjuns cauza, fiind întocmit un nou dosar care se află pe rolul instanţei pentru continuarea administrării de probe.
Reamintim că în după-amiaza zilei de 16 iulie 2010, cei patru l-au atacat cu cuţitele pe bodyguardul lui Ilie Paraschiv, provocându-i acestuia mai multe răni grave la picioare, cap, mâini şi spate. Victima, Ştefan Moraru, a fost transportată de urgenţă la spital, unde a ajuns direct pe masa de operaţie. Incidentul a fost văzut de persoanele aflate la plajă în acel moment, ceea ce a produs o panică generală, oamenii temându-se pentru propriile vieţi.
Atacatorii au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală gravă şi port fără drept de armă albă. După scandal, cei patru atacatori s-au sustras cercetărilor, însă, pe 20 august, Artin şi fraţii Rădulescu s-au predat la Poliţie. Singurul care se sustrage şi acum arestului preventiv este Dorin Stroe, acesta fiind urmărit la nivel naţional.
Categorie articol: 

Comentarii