Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi deţinuţi au introdus încărcătoare de telefon în Penitenciarul Brăila

Ca şi cum nu era de ajuns că se află în spatele gratiilor, doi deţinuţi din Penitenciarul Brăila au mai făcut o ispravă. Când s-au întors de la muncă, ei au introdus în puşcărie cinci încărcătoare improvizate de telefon mobil, fără carcasă şi fire. Deţinuţii prinşi cu mâţa în sac îşi execută pedepsele în regim semideschis, fiind condamnaţi pentru tentativă la tâlhărie şi infracţiuni la regimul rutier.
Potrivit datelor furnizate de Biroul de Presă al IPJ Brăila, la data de 20 septembrie, ora 16.00, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat despre incident de către personalul de serviciu din cadrul Penitenciarului Brăila. Poliţiştii au fost informaţi că două persoane private de libertate, Cristi H. şi Iulian C., când s-au întors de la muncă, de pe raza comunei Viziru, au introdus în penitenciar trei, respectiv, două încărcătoare de telefon mobil.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, cms. Simona Kober, ne-a spus că în ziua respectivă, la controlul specific efectuat asupra deţinuţilor întorşi de la muncă, au fost descoperite obiectele interzise. Astfel, Cristi H., condamnat la 1,8 ani pentru infracţiuni la regimul rutier, avea 3 încărcătoare de telefon, iar Iulian C., condamnat la 6,6 ani pentru tentativă la tâlharie, avea 2 încărcătoare. "Au fost sesizate organele abilitate care s-au deplasat la penitenciar în vederea efectuării cercetării incidentului produs. Împotriva celor două persoane private de libertate a fost declanşată procedura disciplinară", a precizat cms. Simona Kober.
Conform legislaţiei în vigoare, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal.
Categorie articol: 

Comentarii