Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi brăileni răniţi în incendii

De la începutul anului în curs, pompierii brăileni au intervenit pentru stingerea a 165 de incendii, în timpul acestor operaţiuni fiind salvate o persoană, 863 animale, precum şi bunuri materiale în valoare de 10.166.500 lei. Din păcate, din cauza incendiilor produse de la începutul anului pe raza judeţului nostru au fost rănite două persoane, au murit 93 de animale şi s-au înregistrat pagube materiale în valoare de 1.421.930 lei. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de incendii este mai mare, în condiţiile în care, în primele nouă luni din 2010 s-au consemnat 134 de sinistre. Pe de altă parte, anul trecut consecinţele au fost mult mai grave, înregistrându-se moartea a trei persoane şi rănirea altor patru. Conducerea ISU "Dunărea" consideră că numărul de victime a fost mai mic anul acesta datorită acţiunilor de prevenire şi de informare a populaţiei întreprinse în tot judeţul.
Pentru anul în curs, cele mai multe incendii - 92, adică 56% - s-au manifestat în mediul urban, restul de 73 (44%) producându-se în mediul rural. Aceste date statistice au fost prezentate, ieri, într-o conferinţă de presă, de conducerea ISU "Dunărea", cu prilejul Zilei Pompierilor din România. Colonelul Florin Silvi, comandantul ISU Brăila, a precizat că principala cauză a producerii incendiilor rămâne folosirea unor instalaţii electrice defecte. Alte cauze majore sunt focul aprins în spaţii deschise sau închise, coşurile sau burlanele de fum deteriorate, fumatul, acţiunea intenţionată sau din culpă a unor persoane, mijloacele de încălzire nesupravegheate sau defecte, jocul copiilor cu focul.
Tot de la începutul anului, echipa pirotehnică a ISU "Dunărea" Brăila a fost solicitată să intervină pentru ridicarea şi depozitarea în vederea distrugerii a următoarelor elemente de muniţie: 21 proiectile explozive, trei grenade defensive, două bombe de aviaţie, 53 cartuşe cal. 7,62 mm, două cartuşe de manevră cal. 7,62 mm, o bombă de aruncător cal. 82 mm.
Categorie articol: 

Comentarii