Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi automobilişti de la Hobby Auto Sport Brăila merg la “Gala Campionilor”

• Dana Covalschi şi Iulian Constantin au încheiat pe podium campionatul de Time Attack • Valentin Nemţanu face performanţă în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă la clasa Dacia Revival

 

Campionatul Naţional de Time Attack pe 2019 (viteză pe circuite) s-a încheiat  odată cu validarea în Comisia de competiţii a etapelor a 7-a şi a 8-a desfăşurate  săptămâna trecută pe noua pistă Transilvania Motor Ring, lângă Târgu Mureş.

Rezultatele au apărut deja într-o ediţie anterioară, noutatea o reprezintă faptul că  

echipa Hobby Auto Sport Brăila are calificaţi doi piloţi licentiaţi pentru podiumul  final. La  clasa 5, cea a maşinilor puternice cu tracţiune 4x4, Dana Covalschi s-a clasat pe locul al 2-lea în clasamentul general, iar Iulian Constantin a ocupat poziţia a 3-a. Valentin Nemţanu nu a participat la două etape şi nu a putut acumula punctele necesare pentru a urca pe podium.

Festivitatea de premiere organizată într-o “Gală a Campionilor”, organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), Primăria Timişoara şi  Ministerul Tineretului şi Sportului se va desfăşura  la Timişoara pe data de 30 noiembrie 2019.

“Aşadar avem deja primele rezultate bune într-un campionat cu 8 etape

desfăşurate pe circuitul Transilvania Motor Ring şi un circuit stradal în Gheorghieni. Rezultate în urma cărora avem doi sportivi pe podium care au asigurate biletele pentru Gala Campionilor”, ne-a declarat Valentin Nemţanu, preşedintele clubului Hobby Auto Sport Brăila.

În Campionatul Naţional de Viteza în Coastă al FRAS, echipa Hobby Auto Sport  Brăila a fost reprezentată la Braşov de pilotul Valentin Nemţanu la bordul unei  maşini refabricate, o Dacia 1310TLX. Din acest an, în campionat s-a lansat o  clasă nouă Dacia Revival în grupa automobilelor istorice, maşini cu o vechime de peste 30 de ani. La acest concurs, Valentin Nemţanu s-a clasat pe locul al 3-lea.

“După prima urcare aveam doar 2 sutimi de secundă de locul al 2-lea. În cea de a doua urcare şi la intermediară, situaţia era aceeaşi, însă atunci când totul  părea că merge bine, a apărut o problemă mecanică la maneta de viteze şi pe  ultimele trei viraje am fost obligat să accept poziţia a treia a podiumului.

Mulţumesc frumos pasionaţilor brăileni care urmăresc acest sport, pentru  susţinere,  cât şi Consiliului Judeţean Brăila pentru parteneriatul realizat în sensul  dezvoltării mişcării sportive auto de performanţă”, a mai spus Valentin Nemţanu.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii