Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi arestati pentru trafic cu droguri de mare risc

Doi dintre suspectii de trafic cu droguri de mare risc prinsi la Braila, in actiunea de joi seara, au fost arestati. Initial, ei au fost retinuti pe ordonanta, iar la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Galati, Tribunalul Galati a emis mandate de arestare preventiva pentru primele 29 de zile. Astfel, braileanul N.N. (24 de ani) urmeaza sa fie cercetat pentru trafic de droguri, iar galateanul P.N. (32 de ani), pentru detinere in vederea consumului. Ceilalti patru suspecti prinsi de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (CCO) Galati si ai Serviciului CCO Braila au fost eliberati, dar se continua cercetarile cu privire la faptele savirsite de acestia. Demn de mentionat este si faptul ca actiunea de saptamina trecuta a fost sprijinita si de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Galati, care filau de mai bine de trei luni aceasta retea, cu tentacule in judetele Braila si Galati.
Joi seara, politistii au realizat flagrantul la benzinaria "Lukoil", din Bariera Calarasilor, unde i-au surprins pe cei doi exact in momentul in care incheiau tranzactia. Braileanul ii oferea galateanului o doza de "MDMA", un drog de mare risc, in schimbul sumei de 250 lei (2,5 milioane lei vechi). Cei doi au fost intrerupti de oamenii legii, care i-au perchezitionat corporal si apoi i-au retinut, impreuna cu alte patru persoane care ii insoteau: C.V. (33 de ani), S.M.D. (30 de ani), ambii din Braila, I.C. (28 de ani) si S.M. (34 de ani), ambii din Galati.

Droguri ascunse in cutia postala

Actiunea a continuat cu o descindere in doua apartamente din cartierul Obor, situate la etajul doi al unui bloc si pozitionate unul linga celalalt. In unul dintre ele locuia, cu chirie, chiar braileanul care a fost prins incercind sa vinda droguri. Timp de circa doua ore, oamenii legii au perchezitionat meticulos apartamentele, in cel inchiriat de suspect gasind inca o doza de "MDMA", lasata pe biblioteca. Cantitatea cea mai mare a fost gasita, insa, in cutia postala a suspectului, de unde s-au ridicat alte 31 de doze. Intreaga captura cintareste 68,90 grame. "MDMA" este un drog mai periculos decit "Ecstasy" si se prezinta sub forma unei pulberi cristaline, de consistenta sarii de bucatarie. Este un drog sintetic (o substanta activa chimica), ce se fabrica in laboratoare si se consuma dizolvat in bauturi.

Prima captura de "MDMA" in zona Braila-Galati

Dupa o noapte de audieri, suspectii au fost retinuti si dusi la "DIICOT" Galati, institutie in competenta careia intra investigarea unor asemenea fapte. Comisarul Viorel Gurau, adjunctul sefului Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Galati, a precizat ca aceasta este singura captura inregistrata, pina acum, a acestui tip de drog. "Dupa audieri, patru dintre suspecti au fost eliberati, iar ceilalti au primit mandate de arestare preventiva. Initial, acestia au negat ca ar fi savirsit fapta, dar apoi au recunoscut. Pentru trafic de droguri, braileanul risca o pedeapsa cuprinsa intre 10 si 20 de ani, iar pentru detinere in vederea consumului, galateanul este pasibil de o pedeapsa privativa de libertate de pina la 10 ani. Cercetarile continua pentru documentarea activitatii tuturor membrilor grupului", a mai spus sursa citata.
Categorie articol: 

Comentarii