Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi şoferi băuţi au distrus două maşini şi au băgat o femeie în spital

* în primul dintre acestea, şoferul unui tractor a lovit un autoturism aflat în depăşire * al doilea accident l-a avut ca protagonist pe un brăilean care nu a acordat prioritate de trecere şi s-a izbit de o altă maşină

În ultima vreme, poliţiştii brăileni s-au confruntat cu tot mai multe incidente în care au fost implicaţi conducători auto aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, uneori chiar şi fără a avea permis de conducere. Nu de puţine ori, aceşti "şoferi" au fost responsabili şi de producerea unor evenimente rutiere grave. Aşa s-a întâmplat şi în ziua de duminică, când doi bărbaţi s-au urcat băuţi la volan şi au uitat regulile de circulaţie. Primul incident s-a petrecut pe DN2B, în jurul orei 14.00. Un bărbat din satul Oprişeneşti, oraşul Ianca, circula cu tractorul din direcţia Buzău-Brăila, însă la un moment dat nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers la stânga şi a acroşat cu partea laterală stânga un autoturism condus de un gălăţean care se angajase în depăşirea sa. În urma tamponării, automobilul a fost proiectat în afara părţii carosabile. După producerea accidentului, conducătorul tractorului şi-a continuat nestingherit drumul. Acesta a fost găsit însă o oră mai târziu de către poliţişti, pe un câmp, în spatele unei societăţi comerciale din localitate. Oamenii legii au efectuat cercetări şi au descoperit că tractorul nu era înmatriculat şi că şoferul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. "Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând că avea 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţea Brăila.

Sub aburii alcoolului...

Cel de-al doilea incident s-a petrecut în aceeaşi zi la ora 20.00, însă pe şoselele municipiului. În timp ce conducea autoturismul pe strada Roşiorilor, la intersecţia cu strada Cloşca, un tânăr în vârstă de 23 de ani a efectuat un viraj la stânga, nu a acordat prioritate de trecere unei maşini care circula din sens opus, aşa că a intrat în coliziune cu acesta. Şi în acest caz poliţiştii i-au testat pe ambii conducători auto cu aparatul alcooltest. Rezultatele au arătat faptul că şoferul care a produs accidentul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai exact, acesta avea 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei pasagere din autoturismul tamponat, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. În cele din urmă poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală.
Categorie articol: 

Comentarii