Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Documentarul «Roboţelul de aur», pe ecran la The Music Pub

Amatorii de film documentar şi independent din Brăila vor avea parte, miercuri, de o surpriză pregătită de The Music Pub. Este vorba despre proiecţia peliculei "Roboţelul de aur", la ora 20:00, într-un cadru neconvenţional. Acesta este de altfel şi primul film din noua serie KineDok ce va avea loc la The Music Pub în 2016. Trebuie precizat că filmul va rula în prezenţa regizorului Mihai Dragolea, care va participa apoi la o discuţie cu publicul brăilean. "Roboţelul de aur" prezintă povestea Steluţei Duţă, în vârstă de 32 de ani, multiplă campioană europeană şi mondială la box. Sportiva este crescută într-un orfelinat şi duce o viaţă plină de violenţă, iar la 20 de ani descoperă boxul alături de antrenorul care îi este şi tată adoptiv. "La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream şi există şi documentare foarte bune - dar nu există săli şi nici răgazul pentru ca aceşti oameni şi aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele - uneori însoţite de regizori, protagonişti sau experţi cu care să poţi discuta - la pub-ul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine. Anul acesta, la prima ediţie KineDok powered by One World Romania, vor fi prezentate 15 documentare din ţările participante, în peste 25 de locaţii din 20 de oraşe din România. În Brăila, proiecţiile sunt organizate de Asociaţia Coloreria. Cele 15 filme vor fi proiectate din două în două săptămâni, până în luna septembrie", a declarat Cătălin Curcă, realizatorul evenimentului.

Trebuie precizat că în cadrul ediţiei pilot a KineDok, în 2015, un număr de 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est au fost proiectate în peste 100 de spaţii neconvenţionale din ţările participante. Proiectul continuă în 2016 în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, România, dar se extinde în Polonia şi Norvegia, aducând publicului o serie nouă de alte 15 filme provocatoare.
Brăilenii interesaţi de evenimentul ce va avea loc la The Music Pub, pe 2 martie, pot face rezervări la numărul de telefon 0746.479279.

 
Categorie articol: 

Comentarii