Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doctoriţa-manager Râşnoveanu are dreptate. Ea e prea valoroasă, aşa că ar fi cazul să plece în privat!

Când ceri mai mulţi bani la salariu, se presupune că eşti bun în ceea ce faci, că ai rezultate şi că ar fi cazul ca angajatorul să ţină cont de acest aspect dacă vrea să te mai aibă în echipa lui. Asta se întâmplă însă în mediul privat, căci la stat se aplică în continuare politica lui “Să mi se dea!”. Nu contează că nu sunt bani la buget, că ţara e plină de datorii, că performanţele bugetarilor lasă mult de dorit – important este ca salariile să crească.

Iar salariile au crescut, chiar la un nivel ameţitor. Sunt bugetari din primărie care iau lefuri de 5.000 de lei net, şi nu pun nici două paie cruce toată ziua. La Poliţia Locală Brăila, la fel, s-au mărit salariile cu nesimţire.

Mai nou, observăm că şi d-na doctor-manager Delia Râşnoveanu, de la Spitalul Judeţean Brăila, are reclamaţii cu privire la salariul pe care îl încasează. D-na Râşnoveanu are un salariu mare pentru Brăila (6500 de lei net lunar), dar e drept că aici trebuie să vorbim şi de responsabilitate şi gradul de pregătire al dumneaei. Adică, dacă punem în balanţă salariul d-nei manager Râşnoveanu cu cel al unui poliţist local (care târâie pulanul pe stradă şi încasează 4900 de lei bani în mână), atunci da, managerul Râşnoveanu are dreptate: are un salariu mic. Problema trebuie privită însă în altă cheie. Şi anume dacă managerul Râşnoveanu va şi face de două ori mai mult pentru spital, din moment ce solicită dublarea salariului. Nu ne interesează că de la 1 martie 2018 un medic primar va ajunge să câştige aproape cât managerul spitalului, căci discutăm despre funcţii diferite. Dar poate d-na Râşnoveanu să ne prezintă un program concret, cu date concrete de implementare a măsurilor, astfel încât Spitalul Judeţean Brăila va deveni o unitate medicală de două ori mai performantă decât este (sau, de fapt, nu este!) în prezent? Personal, eu cred că nu. Păi, şi-atunci cum se justifică mărirea salariului managerului Râşnoveanu? Dacă dumneaei crede că este atât de pricepută ca manager, atunci poate să meargă oricând în privat, să conducă clinici medicale particulare, că acolo am înţeles că salariile sunt mari, evident, în funcţie de performanţă. (Manager La Privată)
Categorie articol: 

Comentarii