Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doctor injunghiat in propria casa de o pacienta de numai 17 ani

Aflata in ingrijirea mamei, fara ocupatie si obisnuita sa plece des de acasa, Roxana Madalina Cristovici, o adolescenta de 17 ani, a fost la un pas de a-l omori pe un medic pensionar, in virsta de 85 de ani, pe care l-a atacat cu cutitul in propria casa cu scopul de a-l jefui. Victima a fost internata in stare grava in spital, cu o rana adinca de 10 centimetri, avind nevoie pentru vindecare de 30 de zile de ingrijiri medicale. Tinara cu apucaturi criminale a fost cercetata in stare de libertate si trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de omor.
Iesit de ceva vreme la pensie, spun anchetatorii, medicul Ioan R. obisnuia sa ofere consultatii si sa faca tratamente la domiciliu. Printre alti pacienti, el a avut-o si pe Roxana, mai precis pe un copil de 3 ani, despre care tinara spunea ca este al ei. Tot venind cu copilul la injectie, aceasta a observat ca pensionarul are in casa "bunuri de valoare si importante sume de bani". In ziua de 29 noiembrie 2006, in jurul orei 20.00, inculpata minora a venit din nou acasa la doctor, chipurile, ca sa faca o injectie. Victima i-a deschis pacientei poarta si a condus-o in curte, pe alee. In acel moment, din spate, Roxana a scos din hanorac un cutit cu lama de 12,5 centimetri si l-a infipt sub omoplatul sting al pensionarului. Surprinsa ca victima nu s-a prabusit si ca arma crimei a ramas infipta in trupul batrinului, minora s-a speriat si a dat bir cu fugitii. In aceeasi seara, Ioan R. a fost internat in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, cu diagnosticul "traumatism toracic deschis, plaga injunghiata omoplat sting", cu perforarea plaminului.
In cursul urmaririi penale, agresoarea a declarat ca s-ar fi inteles cu o prietena de-a ei, Mirela Iconaru - care i-ar fi dat, de altfel, si cutitul - sa-l jefuiasca pe medicul pensionar in timpul consultatiei. Astfel, in timp ce Roxanei i se facea injectia, Mirela urma sa intre in casa si sa-l fure pe batrin. Tot Mirela ar fi indemnat-o sa foloseasca arma alba, in cazul in care planul le-ar fi fost compromis. Anchetatorii au verificat cele spuse de Roxana Madalina Cristovici, dar au descopert ca singura persoana din Braila cu numele indicat de ea, "Mirela Iconaru", era plecata peste granita la data comiterii faptei.
Categorie articol: 

Comentarii