Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar un sfert dintre mamicile brailene au depus cereri pentru trusoul bebe

Mamicile brailene nu sint interesate sa incaseze spijinul financiar de 150 de lei reprezentind ajutorul acordat de stat la venirea pe lume a unui copil. Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala au precizat ca doar 224 de persoane au depus dosarele pentru incasarea acestor bani. Aceasta, in timp ce la Seviciul Public de Evidenta a Populatiei figureaza nu mai putin de 936 de copii nascuti in acest an.
Legea nr. 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti a intrat in vigoare in acest an. Potrivit acestui act normativ fiecare copil nou-nascut primeste gratuit un trusou care cuprinde haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in cuantum de 150 de lei. Ordonanta nr. 3 din ianuarie 2007 a modificat legea in sensul ca, pentru copiii nascuti in perioada ianuarie-mai 2007, autoritatile vor acorda contravaloarea in lei a trusoului. "Desi au fost informate in legatura cu acest sprijin financiar, nu foarte multe mamici s-au prezentat cu documentele pentru a solicita acest drept. Persoanele interesate pot primi contravaloarea trusoului numai pina la sfirsitul lunii mai. Din iunie, mamicile vor primi cosul bebe. Acum lucram la licitatia pentru produsele care vor fi oferite incepind din luna iunie", ne-a declarat Anisoara Satnoianu, director al Directiei de Asistenta Sociala Braila.
Reamintim ca banii se acorda pe baza de cerere, scrisa de oricare dintre parintii copilului sau, in cazul cind nu se poate, prin imputernicit sau la cererea reprezentantului legal al copilului desemnat in conditiile legii. Cererea trebuie insotita de copia certificatului de nastere ori a extrasului documentului de nastere, precum si de o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca persoana nu a solicitat acest drept in alta localitate.
Aprobarea acordarii sumelor se realizeaza in termen de 5 zile de la depunerea cererii. Sumele se achita solicitantului in termen de 30 de zile de la depunerea cererii. Fondurile necesare pentru acordarea trusoului si cheltuielile aferente transmiterii drepturilor se asigura prin transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale, sumele fiind directionate de Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Categorie articol: 

Comentarii