Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar TU poţi să salvezi Pădurea Stejaru! Să nu uiţi asta!

Fiecare dintre voi contează, pentru că în tot acest demers n-o să vă ajute nimeni. Nu aşteptaţi minuni de la nimeni. Sunteţi singuri!
Nu vă bazaţi pe politicieni. Nici măcar unul nu o să mişte vreun deget. Sunt mult prea implicaţi în măgăria asta şi au prea multe avantaje de pe urma ei ca să facă vreunul ceva. Dreapta - daţi interpuşii la o parte şi vedeţi cine se află, de fapt, în spatele lor: Dănăilă (retras între timp, dar asta după ce scandalul a izbucnit în presă şi mult după definitivarea dosarului), Cârligea, Fudulaiche - are, evident, interese. Deci, nu o să audă, nu o să vadă. Stânga ... nici nu vreau să mă gândesc cum îşi freacă PSD-ul mâinile numai la gândul că proiectul va trece. Asta da, muniţie electorală! Chiar credeţi că, la o aşa pleaşcă, se va implica vreun psd-ist? Credeţi că, măcar o secundă, va lua vreunul în calcul consecinţele? Îi doare fix în cot că vor fi rase de la suprafaţă 13 ha de pădure, o treime, practic, din pădurea Brăilei. Ei îşi încarcă plămânii cu procente în alegeri şi majorităţi în consilii. Pentru că aceste majorităţi le asigură acele afaceri profitabile de care au nevoie mai mult ca de AER. Aşa că, nu luaţi de bune promisiunile lor că "ne opunem", "nu suntem de acord", "e o crimă" ... Sunt doar vorbe goale! Drept dovadă, niciunul n-a făcut până acum nimic concret.
Nu vă bazaţi nici pe administraţia locală, e condusă tot de politicieni. Şi nici pe instituţiile abilitate în protejarea mediului, directorii lor sunt tot numiţi politic. Nici măcar în instituţiile care ar trebui să vă apere nu vă puneţi speranţe, sunt prea multe zvonuri conform cărora destui, şi din poliţie, şi din justiţie, jinduiesc să-şi ridice casa de vis pe nişte metri pătraţi din acele 13 hectare.
Asta e realitatea, iar cine vă spune altceva sau vă promite că nicio creangă nu va fi mutată de la locul ei vă MINTE! Prea multe nume grele au interese acolo, prea mulţi mahări râvnesc la peticul acela de pădure.
Suntem singuri, oameni buni! Doar de noi depinde! De aceea, e foarte important ca pe 9 decembrie să fim cât mai mulţi. Nu uitaţi, miercuri, 9 decembrie! Este ultima noastră şansă să spunem "NU TĂIERII PĂDURII STEJARU!". Să spunem: NU mafiei imobiliare, NU fiţelor de parveniţi, NU funcţionarilor corupţi, NU şantajiştilor!
Haideţi că putem! Copiii noştri merită asta. În primul rând, pentru ei TREBUIE să spunem NU. Brăileni, aţi tăcut de prea multe ori! Mobilizaţi-vă măcar în ultimul ceas!
Ce pot să fac eu mai mult decât unii dintre voi, este să NU vă las să uitaţi cât de importantă este ziua de 9 decembrie.

 
Categorie articol: 

Comentarii