Mergi la conţinutul principal

Doar jumatate dintre pensionarii care au depus cereri au beneficiat de bilete de tratament

In acest an, doar jumatate dintre pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii care au depus cereri pentru a obtine bilete de tratament balnear au beneficiat de sejururi in statiunile in care li s-a recomandat sa-si trateze afectiunile. Acest lucru s-a datorat faptului ca, in acest an, Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila i-au fost repartizate cu 40% mai putine bilete decit anul trecut, respectiv 4.834.
Biletele au fost impartite in 17 serii de tratament, fiecare sejur avind o durata de 18 zile. Pina in acest moment, au fost valorificate 3.545 de bilete, restul reprezentind ultimele trei serii, ce urmeaza a fi valorificate in urmatoarea perioada. "Pentru primele 8 luni ale anului, au fost repartizate 3.795 de bilete. Din totalul celor care pina la aceasta data nu au fost valorificate, peste 60% sint in statiunea Lacu Sarat. Criteriul de selectie a fost data la care a fost depusa cererea, astfel incit au existat si nemultumiri, venite din partea pensionarilor care au depus cereri, dar nu au beneficiat de bilete de tratament balnear. La ora actuala, la nivelul Casei Nationale de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale se poarta discutii legate de gasirea unei metode de multumire a tuturor celor care nu am mai prins locuri", ne-a precizat Sorin Enache, director executiv al CJP Braila.
Din totalul biletelor repartizate pensionarilor braileni, mai putin de 500 au fost gratuite, celelalte acordindu-se cu suportarea unei contributii de 50% din cuantumul total net cuvenit al dreptului de pensie, din luna anterioara celei in care incepe sejurul. Cei care nu au avut nici o contributie la aceste bilete au fost pensionarii de invaliditate (carora li s-a prescris tratament balnear prin programul individual de recuperare), persoanele persecutate din motive politice de dictatura comunista, instalata de la 6 martie 1945, cit si cele deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, veteranii de razboi invalizi si vaduvele de razboi, pensionarii IOVR si persoanele cu handicap. Persoanele care au beneficiat de tratament balnear cu suportarea unei contributii individuale sint asiguratii sistemului public de pensii, copiii minori ai asiguratilor (numai daca ii insotesc pe parintii titulari si fac dovada frecventarii invatamintului preuniversitar), copiii minori beneficiari de pensie de urmas (insotiti de parinte), copiii majori beneficiari de pensie de urmas si sotii sau sotiile persoanelor asigurate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro