Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar egal, 21-21, între HC Dunărea şi Măgura Cisnădie

• asta, după un meci în care echipa gazdă a condus şi la patru goluri • Alina Vătu a fost golgetera partidei

 

După ce a condus în permanenţă pe tabela de marcaj, având chiar şi patru goluri avans, HC Dunărea a obţinut doar un singur punct în partida cu echipa de pe locul al patrulea, Măgura Cisnădie. O remiză, 21-21, stabilită de Da Silva, care a înscris unicul ei gol în partida de la Brăila, cu câteva secunde înainte de finalul partidei. A fost şi un moment mai puţin plăcut la începutul meciului când galeria brăileană, care scanda numele fostei jucătoare de la HC Dunărea, Elena Voicu, a fost huiduită de unii dintre spectatori şi a crescut puţin tensiunea în tribună, însă la intervenţia organizatorilor liniştea s-a restabilit.

Echipa gazdă s-a desprins la trei lungimi, 4-1, dar Măgura Cisnădie a revenit în joc şi s-a apropiat la un singur gol, dar gruparea coordonată de Florentin Pera imediat a ripostat şi, la jumătatea primei reprize, avea patru goluri avans, 8-4. Până în minutul 27, a urmat o perioadă mai bună a formaţiei vizitatoare, iar acest lucru s-a reflectat şi pe tabela de marcaj, care în acel moment consemna egalitatea, 10-10. Alina Vătu a înscris pentru 12-11, portarul de rezervă al gazdelor, Bianca Aron, a parat o aruncare de la 7 m executată de Apetrei, iar pe contraatac a înscris Cristina Gheorghe şi HC Dunărea conducea din nou, 12-10. Costa a marcat în finalul reprizei pentru Măgura, astfel că la pauză echipa lui Pera a avut doar un singur gol avans, 12-11.

Primul gol al părţii secunde a fost înscris abia în minutul 35 de Munteanu, însă fostul pivot al formaţiei brăilene, Oana Apetrei, a marcat de două ori şi a restabilit egalitatea, 13-13. Au urmat patru minute echilibrate după care HC Dunărea avut din nou o perioadă bună şi, graţie golurilor marcate de Vătu, 2, Axinte şi Shteriova s-a desprins din nou la patru lungimi, 18-14.

Finalul a fost unul extrem de echilibrat. Cu o jucătoare mai puţin deoarece Shteriova a fost eliminată şi cu Alina Vătu accidentată, HC Dunărea a fost egalată cu câteva secunde înainte de finalul partidei şi a pierdut nemeritat două puncte mari pe teren propriu.

Pentru HC Dunărea au înscris Alina Vătu 9 goluri, Marija Shteriova 6, Cristina Gheorghe 2, Cătălina Preda 1, Florentina Craiu 1, Diana Munteanu 1, Diana Axinte 1, iar pentru Măgura Cisnădie au marcat Apetrei 7 goluri, Araujo 3, Gatzel 3, Fachinello 3, Moldovan 2, Costa 2, Da Silva 1.
Categorie articol: 

Comentarii