Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar cinci medici vor să fie şefi de secţii

• se pare că doar cinci din cele nouă secţii pentru care s-a organizat concurs ar putea avea şef de secţie • pentru celelalte patru, vor fi delegaţi medici pe perioadă determinată, urmând a se relua concursul în maximum 6 luni

 

Numai cinci doctori s-au înscris la concursul pentru ocuparea a nouă funcţii de şef de secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Aşa se face că Oncologia, Neonatologia şi secţiile Anestezie Terapie I şi III nu vor avea nici de acum încolo şef, pentru că nu există niciun candidat înscris. La celelalte secţii - Gastroenterologie, Cardiologie, Pediatrie, Hematologie şi Medicină Internă Cronici - există câte un candidat înscris.

Potrivit anunţului afişat pe site-ul unităţii sanitare, pentru funcţia de şef secţie Gastroenterologie s-a înscris dr. Corneliu Talancă, fiind declarat “admis” în urma acestei probe eliminatorii - selecţia dosarelor. Doctorul a mai ocupat acest post, până în primăvara acestui an, când i-a expirat mandatul. Ulterior, funcţia a fost scoasă la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni, aşa cum ne-a relatat dr. Delia Râşnoveanu, managerul SJU, în urmă cu ceva timp. La Cardiologie, s-a înscris dr. Anda Bujor, al cărei dosar de înscriere a fost acceptat. Ultimul şef de secţie cu mandat pe care l-a avut secţia a fost dr. Bogdan Minescu, însă acesta s-a pensionat de câteva luni şi nici nu mai profesează în cadrul spitalului. Pentru secţia Pediatrie I, s-a înscris la concurs dr. Mariana Chiriacescu, candidatura sa fiind acceptată. Acelaşi medic a mai ocupat în trecut această poziţie, însă în primăvară i-a expirat mandatul şi, deşi a fost scos la concurs la acea dată, nu s-a înscris niciun doritor.

Secţia de Hematologie este nou înfiinţată, după ce până acum a funcţionat ca un compartiment, având ca medic coordonator pe dr. Marian Giovani. Acelaşi doctor s-a înscris la concursul pentru funcţia de şef de secţie, fiind declarat “admis” în urma selecţiei dosarelor. În aceeaşi situaţie se află şi secţia Medicină Internă - Cronici care, până recent, a funcţionat ca un compartiment. La concursul pentru şef de secţie s-a înscris dr. Pentru Pavel Ganciu, medicul fiind “admis”, în urma probei eliminatorii a selecţiei dosarelor.

Ce se întâmplă cu celelalte secţii pentru care nu există niciun candidat înscris? Vor fi delegaţi medici pe perioadă determinată, iar concursul va fi reluat în maximum 6 luni.

Reamintim că perioada de desfăşurare a concursului este 27 noiembrie - 4 decembrie 2018, concurs care va avea trei etape: interviu, probă scrisă şi probă clinică sau practică.
Categorie articol: 

Comentarii