Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar 75% din locurile de munca vacante au fost ocupate

In primele 8 luni ale acestui an, angajatorii au pus la dispozitia somerilor 5.412 locuri de munca vacante, pe care au fost incadrate, prin Programul de Ocupare, 4076 persoane, se arata intr-un comunicat al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila. Din totalul celor angajate in aceasta perioada, 1.497 de persoane au fost incadrate prin masuri active, finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj. Cele mai bune rezultate au fost obtinute in incadrarea prin ocuparea temporara a fortei de munca, in lucrari publice de interes comunitar si prin acordarea de alocatii pentru somerii care se incadreaza inainte de expirarea somajului. La nivelul judetului Braila, prin ocuparea temporara a fortei de munca au fost incadrate 519 persoane, iar prin acordarea de alocatii pentru someri, 399 persoane, precizeaza sursa citata.
"Prin celelalte masuri active au mai fost angajate 123 persoane (prin subventionarea locului de munca pentru absolventii institutiilor de invatamint); 197 persoane (someri peste 45 de ani sau intretinatori unici de familie, someri care mai au 3 ani pina la pensie, persoane marginalizate); 51 persoane (prin acordarea de credite IMM-urilor pentru crearea de noi locuri de munca); 31 persoane (ca urmare a acordarii serviciilor de informare si consiliere profesionala); 179 persoane (prin organizarea cursurilor de formare profesionala) si 29 persoane (prin stimularea mobilitatii fortei de munca)", a precizat Simona-Ely Chiobas, director executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila.
In aceeasi perioada a anului au intrat in somaj, ca urmare a disponibilizarilor curente si colective de personal, 2.464 persoane, dintre care 21% in urma disponibilizarilor colective. La sfirsitul lunii august, in evidentele AJOFM Braila se aflau 8.592 someri, din care 37,6% femei. Din totalul acestora, 83,5% sint cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional; 12,7% cu nivel de instruire liceal si postliceal si 3,8% cu nivel de instruire universitar. In ceea ce priveste repartizarea somerilor pe localitati, 42,54% provin din mediul urban (municipiul Braila, orasele Faurei, Ianca si Insuratei), iar 57,46% din mediul rural (din cele 40 comune ale judetului Braila).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii