Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar 58 de romi si-au cautat un loc de munca

La "Bursa locurilor de munca pentru persoanele de etnie roma", organizata, ieri, de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila, doar 58 de romi s-au aratat interesati de a se incadra in munca. Desi oferta din partea angajatorilor era mult mai numerosa si chiar diversificata, romii nu s-au inghesuit sa se angajeze.
Pentru aceasta actiune, AJOFM Braila a contactat peste 270 angajatori, din care 11 au participat la bursa, cu 154 locuri de munca, in urmatoarele domenii: constructii (47%), industria confectiilor (40%), fabricarea incaltamintei (7%), agricultura si servicii auxiliare (5%), asanarea si indepartarea gunoaielor (1%). Chiar daca mediatizarea acestei actiuni a inceput in luna mai si au fost intreprinse, in acest sens, numeroase actiuni, doar 58 de persoane de etnie roma au raspuns pozitiv provocarii de a se angaja. Din numarul participantilor, 47 au fost selectati in vederea incadrarii in munca. "De organizarea acestei actiuni am informat Grupului de Lucru Mixt, pentru elaborarea unei strategii judetene privind imbunatatirea situatiei romilor si am inminat invitatii si afise reprezentantilor comunitatilor reprezentative de romi. De asemenea, am organizat o intilnire de lucru cu actorii implicati in problematica romilor, pentru a analiza, identifica si intreprinde actiuni concrete pentru cresterea gradului de ocupare in rindul persoanelor de etnie roma si am efectuat deplasari in comunitatile reprezentative de romi, unde au fost diseminate informatii privind serviciile oferite de agentie", ne-a precizat Simona - Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Pentru aceasta actiune au fost amenajate standuri separate pentru formare profesionala, mediere, informare si consiliere privind cariera precum si pentru persoanele marginalizate social. De asemenea, persoanelor de etnie roma au fost inscrise la cursuri de formare profesionala pentru calificare/recalificare in ocupatiile de confectioner asamblor articole din textile si lucrator in structuri pentru constructii.
Categorie articol: 

Comentarii