Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar 250 de posturi complete mai sint libere in invatamint

Inspectoratul Scolar a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca mai sint doar 585 de posturi libere, din care numai 250 complete, celelalte fiind incomplete. La acestea s-ar mai putea adauga maxim 40 de catedre ale directorilor si inspectorilor care ar urma sa fie numiti prin detasare. Cele mai putine posturi sint la disciplinele istorie, geografie si limba romana. "La istorie sint probleme cu posturile inca de acum doi ani, iar la geografie de anul trecut au inceput necazurile. La limba romana este o situatie deosebita pentru ca anul acesta au terminat doua promotii, si cei care au studii de lunga durata si cei cu studii de licenta", a explicat inspectorul de personal Aristica Balaban.
Pina pe 2 septembrie scolile vor semnala eventualele probleme, adica posturi repartizate dar la care nu s-a prezentat nimeni, catedre la care s-a renuntat sau suplinitori calificati care vor sa faca schimb de posturi. Pe 4 septembrie se organizeaza o sedinta publica de corecturi la care se prezinta toti candidatii care au diverse probleme privind postul si cei ramasi nerepartizati dar care au avut dosarul depus pina pe 19 august si au o nota peste cinci la concursul de titularizare.
Persoanele care doresc sa se incadreze in invatamint ca suplinitori necalificati sau calificati pot sa depuna dosarele in zilele de 2 si 3 septembrie, iar in zilele de 8 si 9 septembrie se organizeaza testarea lor. Necalificatii dau proba scrisa si interviu, iar calificatii alt tip de proba scrisa si proba practica. Daca sint calificati cu dosarul deja depus care vor sa participe la aceasta testare pot si ei sa depuna cerere de reactivare a dosarului lor. Proba practica se va sustine pe 5 septembrie.
Pe 8 septembrie, directorii unitatilor de invatamint vor repartiza orele ramase neocupate la plata cu ora sau cumul titularilor acelei unitati de invatamint. Pe 10 septembrie, la ora 14.00, se organizeaza o sedinta publica de repartizare a pensionarilor. Calificatii care au participat la concurs pe 8 si 9 septembrie vor intra la repartizare inaintea pensionarilor. Pe 11 si 12 septembrie se va organiza repartizarea suplinitorilor necalificati pe posturile ramase. "Avem probleme si cu candidatii de la limbile franceza si engleza pentru ca multi refuza sa mearga pe posturile situate in localitati indepartate precum cele din Insula Mare a Brailei, Galbenu, Jirlau, Ulmu, Zavoaia, Ciocile sau Rosiori", a explicat inspectorul Aristica Balaban.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii