Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar 20.000 de gospodării au fost asigurate

Deşi nu deţine încă cifra exactă a celor care şi-au încheiat asigurarea obligatorie a locuinţei, primarul Aurel Simionescu estimează că din cele aproximativ 80.000 de locuinţe din Brăila, doar 20.000 vor fi asigurate.
"N-am încă un răspuns exact. Aştept de la PAID, de la pool-ul de asigurare, să ne dea formula respectivă, dar, aşa cum v-am mai spus, am îndoieli că voi obţine o cifră rezonabilă (...) Estimarea mea este că din circa 80.000 de locuinţe, vor fi asigurate până în 20.000. Este o estimare absolut personală, n-am nişte informaţii în plus. Ceea ce primim noi ca şi cifră, este legat de judeţ. Deci, nu pot să spun acum cât din cifra pe care o voi primi este din municipiu. În momentul în care vom primi lista, atunci vom putea discuta", a declarat recent edilul-şef, în cadrul unei conferinţe de presă.
Întrebat de jurnalişti dacă aplicarea amenzilor asupra cetăţenilor neasiguraţi ar putea afecta simpatiile electorale, Simionescu a răspuns: "Eu am spus înainte de aceste discuţii, că vom avea o atitudine prin care vor fi atenţionaţi cei nominalizaţi că nu şi-au făcut asigurările. Deci, prima dată vor primi o atenţionare din partea Primăriei, apoi le vom mai da o lună la dispoziţie, timp în care să-şi încheie această asigurare, după care, dacă nu le vor încheia, vor fi amenzile minime, apoi cele maxime."
Reamintim că, până pe 15 iulie, doar 15.000 de brăileni încheiaseră asigurările obligatorii pentru locuinţe, cu mult sub numărul total de gospodării din Brăila. De asemenea, precizăm că sancţiunile pentru cei care nu încheie aceste poliţe obligatorii pleacă de la 100 şi ajung până la 500 lei.
Categorie articol: 

Comentarii