Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DNA verifică achizițiile Poliției Locale București. Reacția Gabrielei Firea

DNA cere Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti documente legate de mai multe achiziţii făcute de instituţia din subordinea Primăriei. Printre acestea: 30 de autoturisme Dacia, o maşină de topit zăpada şi...pantofi! Solicitarea DNA a fost făcută publică de consilierul general PNL, Ciprian Ciucu.

 

Potrivit adresei date publicității de consilierul Ciprian Ciucu, DNA face cercetări într-un dosar penal înregistrat în cursul anului trecut.

Celor de la Poliția Locală București li s-au solicitat documente conforme cu originalul în legătură cu o serie de achiziții: lot de pantofi, 30 de autoturisme Dacia Duster, dar și o mașină de topit zăpada. De asemenea, DNA vrea de la Poliția Locală a Capitalei și documentele întocmite pentru un concurs organizat anul trecut pentru ocuparea funcției de director executiv al Direcției de siguranță și ordine publică. Nu se cunosc deocamdată suspiciunile DNA, dar potrivit naturii documentelor solicitate, nu e exclus să fie vorba despre abuz în serviciu.

Adresa a plecat la DNA la începutul săptămânii trecute și a fost înregistrată la Poliția Locală în data de 7 martie.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu susţine că „Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ştefan Văsîi, adus de la Poliţia Locală Voluntari". 

În ceea ce priveşte examenul pentru care care DNA cere date, consilierul liberal susţine că „unul dintre concurenţi, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfacut”, iar cel care a pierdut a făcut contestaţie, examenul nu s-a mai concretizat, dar că Toma Nistor „e în Poliţie, numit temporar”. 

Consilierul PNL mai susţine că „astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este primar”.

„Au fost aduşi sute de oameni din Ilfov (unde Firea este preşedinte PSD) şi Voluntari şi a fost mărită şi schema de personal ca să-i încapă pe toţi. Pe banii noştri”, afirmă el. 

„Despre cele 12 maşini de topit zăpadă. La poliţie e doar una, dar trebuie să înţelegem contextul general. Maşinile astea sunt luate de la acelaşi furnizor de către mai multe instituţii din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (şi asta duce către vârful PMB) şi, cu toate că au cam aceleaşi capacităţi, preţurile variază destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au încălcat şi Hotărârea CGMB care conţine strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achizitionării acestor utilaje este a operatorului de salubritate”, susţine Ciucu.

„Nu am ce să ascund”, a declarat în reacție primarul Gabriela Firea, care a atacat opoziția, spunând că se ocupă cu delațiunea. „Acești oameni nu văd cu ochi buni faptul că am adoptat un nou model administrativ”, a spus primarul general al Capitalei.
Categorie articol: 

Comentarii